Kubaa_san Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Postanowiłem kupić gogle ochronne http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_gogle_okulary/gogle_taktyczne_typ_desert_locust-coyote_acm-440.html I szukam hełmu który zasłania uszy, i który pasuje do tych gogli. Myślałem o tym: http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/replika_helmu_mich2000_coyote_a_c_m-1674.html Będzie pasować? Jeśli nie, to podajcie mi jakiś Hełm do 100 zł który pasuje i jest w miarę lekki. Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 ja bym kupił hełm ten bo jest lżejszy http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/replika_helmu_mich2000_wersja_light-coyote_acm-2807.html ale ja go w rękach nie miałem że nie mogę stwierdzić że jest dobry :) Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Jeżeli chcesz używać tych gogli do ASG to odradzam. Jest cały wątek o goglach ochronnych, znajdź i przeczytaj! Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 A ja bym nie kupował tych gogli. Czemu? Jak każdy chiński produkt nie posiadają Zadnych atestów i certyfikatów bezpieczeństwa. I trzeba być idiotą (bezurazy nie czepiam się do nikogo osobiście) żeby dla paru groszy zrezygnować z właściwego zabezpieczenia oczu. Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Dzięki wszystkim :) . Arend, nie rezygnuję dla paru groszy, po prostu mam kolegę (14 lat) który używa tych gogli i ponoć dobrze się sprawują, i tyle ;). A wiecie może czy na taiwangun'ie są jakieś gogle warte polecenia? Bo wszystkie są opisane tak samo i już sam się w tym sklepie gubię :P Edited August 19, 2011 by Kubaa_san Quote Link to post Share on other sites
angels Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Na taiwanie nie ma żadnych dobrych gogli / okularów. Zerknij na allegro, użytkownik (z tego co pamiętam) 'zielona pantera' wystawiał ess'y używane, dobrej jakości za przystępną cene. Edited August 19, 2011 by angels Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Nie ma takiego gościa, jesteś pewien 'pantery' czy 'zielonej'? Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Jest, tylko trzeba wyszukać łącznie - najwyraźniej wyszukiwarka allegro trochę kuleje, powinna znaleźć. Proszsz: http://allegro.pl/my_page.php?uid=5378233 Quote Link to post Share on other sites
angels Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) http://allegro.pl/show_user.php?uid=5378233 , ale z tego co widzę, teraz gogli nie wystawił. Kolega mnie ubiegł :angry: Pozdrawiam Edited August 19, 2011 by angels Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Pisane łącznie "zielonapantera", ale z tego co pisał Lesio to już nie będzie miał. Ewentualnie wyslij zapytanie do niego. Koledzy mnie ubiegli :angry: Edited August 19, 2011 by Puchacz79 Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Dzięki za pomoc Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
angels Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Może zastanów się nad okularami. Uvex-ivo były by dobrym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Właśnie je oglądam. Ale raczej zależy mi na goglach bo nie chce oberwać rykoszetem... Quote Link to post Share on other sites
angels Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Jest znikome prawdopodobieństwo, że dostaniesz rykoszetem, ale uvex i-vo są dużo lepsze niż te gogle, które podałeś w pierwszym poście. Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Już wiem, a co na resztę twarzy? Wystarczy chustka czy powinienem mieć jakąś maskę? Quote Link to post Share on other sites
angels Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Zależy, jeśli boisz się uderzenia kulki, to zainwestuj w arafatkę, kominiarkę, lub maskę firmy TMC Edited August 19, 2011 by angels Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Kulki się nie boję, zwyczajnie wole nie wychodzić z walki z wybitymi zębami, i jeszcze rodzice nalegają (mam 13 lat jakby co). Dlatego szukam grubego materiału albo lekkiej maski która nie utrudnia celowania z celownika mechanicznego. I jeszcze ten hełm który proponowałem nadaje się do reko U.S. Army? (rangers) Edited August 19, 2011 by Kubaa_san Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Może moja wypowiedź zostanie skrytykowana ale... Moje zdanie jest takie jak Ci się podobają te gogle to kup na pewno będą dobrze pasowały do tego hełmu. Sam mam taki hełm i gogle o praktycznie identycznym kształcie. A właśnie co do gogli. Zależy w gdzie się będziesz strzelał i z kim. Jak się nie będziesz strzelał w budynku z gościami co mają repliki po 600fps to w zupełności się nadadzą. Ja też mam gogle (może ciut droższe od tych) ale bez żadnego atestu. Dostałem już nie raz w nie i nic mi się nie stało. Takie gogle wytrzymią spokojnie stzał z 500 fps z bliska. Osobiście testowałem nie jedną sztukę gogli czy okularów z "tańszej półki" bez atestów. Ale to jest tylko moje zdanie i opinia każdy robi jak uważa. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 (edited) W sumie masz rację, skoro na razie strzelam się tylko prywatnie na replikach do 400 fps (sam mam 270fps na MP5A5) to takie gogle powinny wystarczyć. Z czasem mocniejsze dokupię Edited August 19, 2011 by Kubaa_san Quote Link to post Share on other sites
Hock36 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Tak ten hełm nadaje się do rekonstrukcji USArmy. Michasie to amerykańskie hełmy ; ) Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Ale widziałem, że rangers mają chyba Troche grubsze hełmy bez osłon na uszy. A skoro już przy reko jesteśmy, jakieś konkretne maskowania, kamizelki, pasy, kroje mundurów etc. należy przy reko USArmy wyróżnić? Edited August 19, 2011 by Kubaa_san Quote Link to post Share on other sites
Image Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Z czasem mocniejsze dokupię. Może zamiast z czasem dokupić coś mocniejszego i płacić 2 razy, lepiej od razu kupić coś lepszego i zapłacić raz? Odnosnie USA jest odpowiedni dzial: Rekonstrukcja i stylizacja USA Edited August 19, 2011 by Image Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Sorki, działu wcześniej nie zauważyłem. Za gogle mogę płacić 2 razy, bo skoro 16 kończę dopiero za 2,5 roku (nawet nie wiem czy pozwolenie będę miał) a do tego czasu strzelam sie do 400 fps to mogę chyba 50 zł poświęcić Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 To nie tak idzie. Gogle z atestem napewno wytrzymają tyle ile stoi w ateście. Gogle bez atestu nie wiadomo wogule ile wytrzymają. Jedna para może wytrzymać 700 fps inna sztuka z tej samej serii nie wytrzyma 300. To loteria. Czy warta zdrowia? Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 No dobra, przekonałeś mnie. Poszukam na allegro może. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts