Kaspero Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Witam. Dostałem do obejrzenia Glocka R17 Army, z późniejszej serii, z dosyć dziwną przypadłością. Otóż. Magazynek jest w pełni szczelny, a pomimo to, po napełnieniu wystarczy na max 10 strzałów. Z rozmowy z właścicielem wynika że problem wcześniej nie występował. Pierwszą rzeczą, jaką zrobiłem po sprawdzeniu szczelności, było rozebranie i przesmarowanie maga. Wszystko w porządku. Później postanowiłem sprawdzić jedną rzecz: wziąwszy magazynek w dłoń, nacisnąłem na zawór górny i zacząłem ładować magazynek gazem, okazało się, że do magazynka dostaje się mała ilość gazu. Pytam więc, czy przyczyną może być sam zawór czy uszczelka z zapalniczki założona na zawór w celu zmniejszenia ilości uciekającego gazu, czy może jeszcze coś innego, gdyż zaczyna brakować mi pomysłów. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Może być zasyfiony zaworek ładowania. Rozbierz i wyczyść. Jeżeli dalej nie będzie działał to na komisie widziałem zaworki NineBalla. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts