Guest Graszczur Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 (edited) LINK Czy te chińskie kopie zawieszenia Magpul MS2 są godne uwagi? Z krakmańskimi zawieszeniami mam raczej pozytywne doświadczenia - w chwili obecnej używam trzypunktowego, z którego jestem zadowolony pod względem wytrzymałości i jakości Ach i jeszcze jedno pytanie, dotyczące także oryginalnego MS2. Jak jest pod względem hałasu w zawieszeniu tego typu? Edited August 28, 2011 by Graszczur Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Używam tego zawieszenie już kilka miesięcy i jedyny minus jaki zauważyłem to strasznie słaba farba na klamrach (wyciera się momentalnie w miejscach które ocierają o kółko, za które zawieszenie jest do repliki przymocowane). Poza tym nic się nie pruje, nic nie odpada, klamry się trzymają. Moim zdaniem warte swojej ceny, tylko jeśli masz ciężką replikę to będzie się wrzynać - taśmy są wąskie. Hałaśliwe moim zdaniem nie jest - inna sprawa, że mam g36k i abs'owe body, więc klamra nie ma się za bardzo o co obijać. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Ja kupowałem na azteko.pl , tam kosztuje kilka złotych taniej i tańsza wysyłka z tego co pamiętam. Tak jak kolega wyżej - tylko klamra się wyciera ale to w niczym nie przeszkadza. Zawieszenie samo nie puszcza, tylko potrafi się wżynać w szyję. Nie mam porównania do innych, bo jest to moje pierwsze oprócz 2pkt którego nie potrafiłem regulować. Poleacm. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Zacznijcie polecać jak macie chociaż 2 pasy podobne przerobione. Napisz do Orkana o pas LRT. Aktualnie od dłuższego czasu testuje. MS2 się chowa. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Dlaczego MS2 się chowa? Co z nim nie tak? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Cieńka taśma wrzynająca się w ramie przy cięższych gnatach. Właściwie to jest największa wada tego pasa. Według ideologii Magpula ten pas nie służy do przenoszenia gnata tylko od czasu do czasu pozwalania mu dyndać, aby zaraz go znów w rączki chycić. Na moim blogu masz o tym napisane. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Mam używam w emce i jest dość średnio. Pasek cienki, wrzyna się w ciało. Nawet kazionny brytyjski trzypunktowy do L85 był wygodniejszy. Jeśli jednak potrzebujesz zawieszenia, żeby tylko na chwilę uwolnić ręce, to nawet obleci. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Dzięki za odpowiedzi, panowie. Pomogliście mi Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 w mp5pdw cymy z wiekszym tłumikiem co daje wage ponad 3,4kg jest bezsens tez. Wrzyna sie pierun jeden - nie warto. do czego baaardzo lekkiego moze lub zrobic podkładke na ramię. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 To jest zawieszenie do lansu albo KAC PDW ;). Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 (edited) Nie do lansu, tylko tak jak AnR napisał - do tego, żeby karabinek (coś większego to będzie porażka przy tym zawieszeniu) na chwilkę zawiesić przy np. przejściu na krótką. Jak chcesz zawieszenie na dłuższy spacerek z bronią przy biodrze to kup sobie coś 2 punktowego, np. od ORKANa i po sprawie. EDIT: Idiota ze mnie. Do lansu to jest PRZEDE WSZYSTKIM, ale do czegoś poza nim też się nada. :P Edited August 31, 2011 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts