pampkin Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Witam! Może Wam przyjdzie jakiś pomysł,co może być nie tak z moją cymką.. Problem ze skupieniem-celność jest makabryczna,wina lufy (stockowa)..? Kulki w mojej replilce lecą jak chcą,HU słabo podkręca,czasem nawet na maksymalnym HU kulki lecą w dół,gumka wymieniona na systemę energy i nadal to samo,lecą tak jak gdyby coś "zachaczało" o nie,niektóre lecą okej,myślałem że może hopek po prostu się "rozstraja" to podłożyłem coś tak,że teraz suwadło regulacji HU wręcz ciężko,czy to może wina stockowej cymowskiej lufy,czy dystansera,a może komora.. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Witam! Może Wam przyjdzie jakiś pomysł,co może być nie tak z moją cymką.. Problem ze skupieniem-celność jest makabryczna,wina lufy (stockowa)..? Kulki w mojej replilce lecą jak chcą,HU słabo podkręca,czasem nawet na maksymalnym HU kulki lecą w dół,gumka wymieniona na systemę energy i nadal to samo,lecą tak jak gdyby coś "zachaczało" o nie,niektóre lecą okej,myślałem że może hopek po prostu się "rozstraja" to podłożyłem coś tak,że teraz suwadło regulacji HU wręcz ciężko,czy to może wina stockowej cymowskiej lufy,czy dystansera,a może komora.. Jakie kulki? Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 G&G. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Zmień dystanser, wyczyść lufe i powinno być OK. Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Lufa czyściutka,może problem tkwi w dystanserze,kulki dziwnie podkręca,niekiedy lecą ładnie,niekiedy lecą całkowicie do góry a jeszcze czasem nie podkręca ich w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 (edited) Lufa czyściutka,może problem tkwi w dystanserze,kulki dziwnie podkręca,niekiedy lecą ładnie,niekiedy lecą całkowicie do góry a jeszcze czasem nie podkręca ich w ogóle. Rozbierz i złóż na nowo zespól komara lufa. Możliwe że masz za miękki dystanser jak pisze szymix lub masz nieszczelności. Wymieniałeś jakieś części w GB? Edited August 31, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Kałacha niedawno kupiłem w komisie (używka),gość twierdził że w gb nie było nic wymieniane. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Wymień dystanser na kawałek wkładu od długopisu. Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Uczyniłem to i było jeszcze gorzej... Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Uczyniłem to i było jeszcze gorzej... Sprawdź czy lufa nie była cięta brzeszczotem od frontu. Najprawdopodobniej masz problem ze szczelnością ale jest tyle opcji że sam musisz po kolei sprawdzać lub dać komuś kto się zna. Szczelność głowica tłoka (uszczelka), cylinder, głowica cylindra, dysza później dysza, gumka hopup, lufa. Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Czyli nie jest to wina HU? Jeśli chodzi o powtarzalność strzałów (mocowo) to myślę,że jest okej. Chociaż zasięgiem też replika nie powala,moje stare CM040 na stocku miało o niebo lepszy zasięg,a to niby też replika krakmanów na tej niby m125. Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Rozebrałem komorę po czym złożyłem od nowa,wszystko wydaje się być ok,lecz problem nie ustępuje.. Sugerujecie coś może? Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 (edited) Rozebrałem komorę po czym złożyłem od nowa,wszystko wydaje się być ok,lecz problem nie ustępuje.. Sugerujecie coś może? Oddaj do serwisu lub sam posprawdzaj szczelność mi między poszczególnymi częściami. Opis jak to robić już był na forum i nie tylko tym jako szczelność strzykawki. Edited August 31, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Był byś w stanie poratować takim linkiem,o ile posiadasz? :) Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Okazało się,że komora nie styka się z gearboxem jak powinna.. Między komorą a geaboxem jest luz jakieś 3mm co przedstawia ta fotka: http://imageshack.us/photo/my-images/268/31082011111.jpg/ Czy to,mogło być przyczyną wyżej opisanych problemów? Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 (edited) Okazało się,że komora nie styka się z gearboxem jak powinna.. Między komorą a geaboxem jest luz jakieś 3mm co przedstawia ta fotka: http://imageshack.us/photo/my-images/268/31082011111.jpg/ Czy to,mogło być przyczyną wyżej opisanych problemów? Choćby tu http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/48696-efekt-strzykawki-a-optymalna-szczelnosc/ Uszczelka na głowicy powinna być idealnie wpasowana. Jeżeli jest za wąska to stracisz na szczelności. Jeżeli wsadzisz tam za szeroką na dycht to będzie problem z pobieraniem powietrza. Luz na uszczelce powinien być na grubość kartki papieru zeszytowego. Co do odsuniętej komory to spróbuj założyć jakąś gumkę na lufę przed komorą HopUp. Po złożeniu repliki powinna ona zaprzeć się o body lufy zewnętrznej i docisnąć ją do GB. Edited August 31, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 (edited) Komorę jakoś mi się udało przysunąć,trochę teflonem uszczelnię i mam nadzieję że będzie lepiej. Edited August 31, 2011 by pampkin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts