Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

pampkin

Użytkownik
  • Content Count

    74
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

952 profile views
  1. Temat uważam za zamknięty , winny okazał się być odkształcony oring na głowicy cylindra. Pozdrawiam!
  2. Oczywiście. Sprawdzałem na dwóch innych magazynkach, ponowne rozłożenie i złożenie komory również nie poskutkowało. Z kolei uszkodzony oring w ogóle by nie dawał kompresji. Nie mam pojęcia, trzeba rozbierać kawałek po kawałku - chyba nie ma innej opcji..
  3. Dokładnie. Dwie pierwsze lecą na kilka metrów a następne prawidłowo z odpowiednią kompresją.Bardzo wyraźnie przy tych dwóch pierwszych słychać głuchy dźwięk przypominający pusty strzał, natomiast te kolejne już są odpowiednio "wyciszone" - po prostu słychać kompresję. Zawsze dwie pierwsze są słabe, ta zależność jest również stała. Może uszczelnienie gumki przyniesie jakieś rezultaty.
  4. Witam! Problem dotyczy "suczki" od cymy. Po podłączeniu baterii i podpięciu magazynka oddając pierwszy strzał praktycznie nie ma kompresji , odgłos strzału jest bardzo głuchy. Kolejny strzał oddany w krótkim odstępie czasowym (1 sekunda) jest już trochę lepszy, przy trzecim strzale kompresja jest prawidłowa i replika osiąga 100% swojej faktycznej mocy. Po minucie odpoczynku mamy powtórkę z rozrywki .. trzeba oddać dwa strzały, aby kompresja się odpowiednio nabiła :D Nigdy wcześniej nie spotkałem się w żadnej replice z takim problemem, może ktoś z Was jest w stanie mi pomóc. Jedyną rz
  5. Witam! Problem wygląda w następujący sposób: Po przestawieniu dźwigni selektora na auto spust się blokuje tak, jakby był na safe, od czasu do czasu zaskoczy i tryb "wchodzi" , ale jest to bardzo sporadyczne.Jeżeli chodzi o semi, to wszystko działa jak należy, dodam , że gearbox G&P siedzi w body od KWA, ale czy to może być przyczyną problemu? Ja osobiście stawiam na płytkę selektora, ale z chęcią posłucham opinii innych osób w na ten temat. Pozdrawiam !
  6. Po wymianie okablowania do silnika dochodzi "za dużo" prądu. Kwaczki nie słyną ze swoich stockowych silników, wymień go na jakiegoś P&J na neodymach i przy m130 będzie chodził bez jąknięcia.
  7. Widnieje opcja przesunięcia komory minimalnie do przodu na stałe? Bo zapewne piłowanie dyszy nie wchodzi w grę.
  8. W tej chwili odsunąłem trochę (kilka mm) komorę od szkieletu gb i podaje jak powinno..kulki nie zatykały się nigdzie po prostu albo nie zostały podane (albo nie działo się nic) albo zostały kruszone. :bialaflaga:
  9. Witam! Otóż mam mały problem ze swoim kałaszkiem po wymianie gearboxa kulki nie chcą "dojść do komory" może dojdzie jedna na dziesięć i poleci,reszta albo po prostu się kij wie gdzie blokuje albo się rozwalają i z lufy mi wylatują popękane kulki (po odwróceniu repliki do góry nogami jest identycznie).Macie jakieś pomysły,może problem tkwi z dyszą-zbyt wystaje,nie mam pojęcia..
  10. Skleić dobrym klejem do plastiku i dać duuużo tego kleju,przecież chyba się tą kolbą bić nie będziesz :)
  11. Komorę jakoś mi się udało przysunąć,trochę teflonem uszczelnię i mam nadzieję że będzie lepiej.
  12. Okazało się,że komora nie styka się z gearboxem jak powinna.. Między komorą a geaboxem jest luz jakieś 3mm co przedstawia ta fotka: http://imageshack.us/photo/my-images/268/31082011111.jpg/ Czy to,mogło być przyczyną wyżej opisanych problemów?
  13. Był byś w stanie poratować takim linkiem,o ile posiadasz? :)
  14. Rozebrałem komorę po czym złożyłem od nowa,wszystko wydaje się być ok,lecz problem nie ustępuje.. Sugerujecie coś może?
  15. Czyli nie jest to wina HU? Jeśli chodzi o powtarzalność strzałów (mocowo) to myślę,że jest okej. Chociaż zasięgiem też replika nie powala,moje stare CM040 na stocku miało o niebo lepszy zasięg,a to niby też replika krakmanów na tej niby m125.
×
×
  • Create New...