CoRR Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 opis mojej repliki kilka postow wczesniej, poleciles mi wlasnie batki 11.1 i wlasnie tu sie zaczol moj dylemat bo znajomy mi mowili ze przy 11,1 bede mial potezny rof i krotkomowiac wszystko mi lufa wyleci, wiec przy parametrach mojej mki patrzac ze nie mam mosfetu polecil bys mi 11,1?? przypomne: silnik magnum systema spreżyna m130, zebatki AGM stalowe, mam tez sprezyne m150 lecz raczej wloze ja po wymianie zebatek, poza tym: Wymiana zestawu cylindra na zestaw Bore-Up od CA Wymiana tłoka standardowego na tłok z 7 stalowymi zębami od MadBull'a . Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Madbulla tloki maja opinie bardzo awaryjnych... Jezeli to ma byc tylko semi - to wtedy kazda batka jest ok. Znaczy ... oczywiscie jak nie bedzie za szybka i zdazy podac kulki (opozniacz popychacza przy gearboxie v2 to podstawa). Jezeli myslisz nad auto przy m150 ... to huh ... zebatki AGM tego na bank nie wytrzymaja. Powtorze - przy semi - mocniejsza batka jest ok z uwagi ze masz szybka rekacje na spust, a rofa i tak nie uzywasz. Z drugiej strony jezeli auto - magnumy ogolnie sa bardzo szybkie, ale m150 i 7.4 lipol to troche za malo. Quote Link to post Share on other sites
CoRR Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Rozumiem dzieki. Jesli chodzi o m150 to napewno nie na dzien dzisiejszy bo musze zebatki wymienic a to kosztuje. Mysle ze bede kozystał głownie z semi Tzn na moim miejscu wybral bys ta batke 11,1 ? Quote Link to post Share on other sites
CoRR Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 i jeszcze jedno, czemu polecacie wymienic wtyczki na deansy zamiast wymienic jedna wtyczke np przy karabinie na gold , lub przy batce na tayama Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Nie spaliłeś nigdy Tamyi, to się pytasz dlaczego;) Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Pytanie jeszcze jakie wymiary ma ta bateria i gdzie masz zamiar ja umiescic. Bo jesli ogniwa maja po ok 4cm wys to nawet do stalej kolby ci nie wejdzie. Poza tym ja bym wybral jednak NiCd baterie niz NiMH i wolalbym ogniwa Sanyo lub Panasonica Czemu uważasz że Cd są leprze ok MH?? ja ostatnio zmieniałem baterie z 1500 Cd na 2800 HM ale jeszcze jej nie ładowałem. Czy baterie MH są jakieś gorsze? ( ja powiedział bym że lepsze ) ale zaintrygowało mnie to , może czegoś nie wiem o takich aku? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 no to poczytaj i wychodzi ze są gorsze szczególnie przy replikach które żrą prąd w dużych ilosciach. Quote Link to post Share on other sites
CoRR Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 acha no juz czaje, mi w takim razie szczegulnie sie przydadza deansy bo mam magnumke :D Quote Link to post Share on other sites
Airmaster Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Czy ma ktoś tą baterię ? jeśli tak to prosił bym o jej wymiary długość/szerokość/wysokość Akumulator Large 9,6V 3000mAh Strike Systems Akumulator typu large (ogniwa NiMh), produkcji Strike Systems Pro Pack o napięciu 9,6V i pojemności 3000mAh. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 42.5x22.0mm (SC) pojedyńcze ogniwo. resztę sobie policz. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 I tak to jest syf :P @kocur, mam stocka Cymy po shimmingu(CM.035) i jak na razie nic mu nie jest. Jak się zepsuje to Ci dam PW. Tak oczywiście 11.1 Quote Link to post Share on other sites
werner Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 Moi mili! Mam giete JG po tuningu silowym. M130 Tlok guardera, Wymieniony silnik na mocarny Elementa + Lipo 11,1 Firegfox 1300 20C Podczas strzelania - buzzer mi krzyczy, ze napiecie spadlo ponizej 9 V. Zmierzylem woltomierzem, okazalo sie, ze nie klamie. Podczas strzelania napiecie spada. Czy cos jest nie tak z GB ? np. hmm zle wypodkladkowane zebatki? Czy moze pojemnosc tej baterii jest za mala ? A... dodam, ze kable sie troche grzeja... Moze w nich jest problem ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 problemem jest kiepska batka. podkładkowanie też moze byc skopane ale to słychać bo replika wtedy rzezi niemiłosiernie. dodatkowo masz silnik pradożerny i mocną sprezyne. Quote Link to post Share on other sites
Qasius Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Mam pytanko. Jeżeli posiadam stock G36KE od JG z baterią 8,4V 1100mAh to czy po wsadzeniu 9,6V 1500mAh może stać się coś niepożądanego co wolałbym by się nie stało? Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Jak się ma zepsuć, to i tak się zepsuje. Bateria nie ma tu nic do gadania. No chyba że akumulator samochodowy podłączysz. Quote Link to post Share on other sites
h8r3d Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Witam! Zastanawiam się nad kupnem baterii i ładowarki do repliki CM.048M. Zębatki stockowe stalowe, sprężyna M120 i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie wymieniona gumka hopup na systema energy, dystansery typu H, kable niskooporowe i wymienione podkładki i łożyska. Replika jest przerobiona, miejsca jest około 35-39cm na baterię, koniecznie stick w granicach 150zł tak samo ładowarka. Myślałem nad tym: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_249&products_id=2241&name=Bateria_AEG_-_9,6V_2200mAh_-_AK_Stick_-_G&P i do tego ładowarka: http://allegro.pl/ladowarka-imax-b6-z-zasilaczem-230v-5a-gwarancja-i1709350500.html Co sądzicie? Jestem otwarty na propozycje. Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Ładowarka OK. Baterie proponował bym LIpo sam mam i chwalę. Radze poszukać odpowiedniej baterii (wymiary) w sklepach modelarskich - tam jest taniej. Sklepy ASG dużo sobie życzą ze te baterie. Jak m120 to szukaj lipola z woltażem 7,4v , da ci to rof na poziomie 9.6v Ni/xx. Szukaj żeby bateria miała dużo C , dobrze by było powyżej 20 , i ponad 1800,2000 mah. :) Quote Link to post Share on other sites
h8r3d Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Czytałem, że LiPo 7,4 odpowiada 8,4v. A co to jest "C", bo nie widziałem przy nazwie ani w opisie takiego czegoś? Masz jakieś sprawdzone sklepy modelarskie on line, bo w mojej mieścinie zwanej Świdnikiem raczej nie ma porządnego modelarskiego sklepu z dużym wyborem? A LiPo to nie jest niebezpieczne? Oglądałem filmiki ale nie wiem jakie są realia :) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/19780-pakiety-lipo/ Quote Link to post Share on other sites
h8r3d Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 (edited) Nie widziałem sticków raczej w sklepach modelarskich, a innej możliwości u mnie w karabinie nie ma. Edited July 19, 2011 by h8r3d Quote Link to post Share on other sites
h8r3d Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Chyba, że te pakiety lipo są supermałe i jakimś cudem da się zamontować. Quote Link to post Share on other sites
Garimoto Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Witam! Zamówiłem sobie tą replikę http://www.military.pl/colt-kwa-m4-a1-gen-2-full-metal-aeg_10005t.html i poszukuję do niej dobrego akumulatora oraz ładowarki zastanawiam się nad tym akumulatorem http://gunfire.pl/product-pol-1152193692-Akumulator-GE-POWER-11-1V-x-2200mAh-2-modulowy.html i ładowarką http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1549,ladowarka-ek2-0851-000152-esky . Co o tym sądzicie ? Quote Link to post Share on other sites
szyman Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Witam. Mam taką sprawę mam MP5 Navy JG ze standardową batką: akumulator Ni-MH 1100 mAh 8,4V (mini). Moje pytanie czy mogę wsadzić w niego mocniejszą baterię 9.6V? Np. http://allegro.pl/gunfire-akumulator-9-6v-2300mah-ni-mh-2-moduly-i1834902740.html lub inna? Pytałem w Spec-shopie czy mocniejsza bateria nie rozwali silnika ale nie potrafili mi odpowiedzieć... 0_o więc zwracam się do Was:) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mlody Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Witam:) Jaka batka 9.6 wejdzie mi do chwytu przedniego w mp5 Cymy? Proszę o pilną odpowiedź :D Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Z 9.6 będzie ciężko, tam jest bardzo mało miejsca. Najlepiej weź od kogoś kto ma mini 9.6 i spróbuj to upchnąć. Ale raczej zostanie opcja 8.4V lub dobre LiPo 7.2V. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts