Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Falcon - Lufa prec. z kompensacją

Recommended Posts

Posted

Na specu napotkałem sie z takim tot dziwem jak lufa prec frezowana w środku... pierwsza myśl co jak gwintowana preca TK ale kto wie, poszukałem troche na forum nic nie znalazłem wiec jestem ciekaw czy ktoś może mi coś o nije powiedzieć ;]

info ze speca

Najwyższej jakości lufa precyzyjna o średnicy wewnętrznej 6.03mm wyprodukowana przez tajwańską firmę Falcon.

Wykonana została metodą CNC ze stopu miedzi a jej powierzchnia została pokryta cienką warstwą chromu.

Lufa na swym końcu posiada 8 podłużnych frezów, które dodatkowo stabilizują trajektorię lotu kulki, poprawiając jej celność.

W komplecie znajduje się wysokiej jakości, profesjonalna gumka HopUp General Rate F43 firmy Falcon. Posiada ona podwójny punkt podkręcający w kształcie litery H, co pozytywnie wpływa na trajektorię lotu kulek.

Długość: 363mm

Pasuje do: M4, M15, HK416 i podobnych.

Link

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_372&products_id=9201&name=Falcon_-_Lufa_prec._z_kompensacja_-_6.03_-_363mm_-_M4_-_F48s#!prettyPhoto[product]/1/

Posted

Nie wiem czy zdążyłeś się zorientować, że lufa przeznaczona jest do replik GBB, więc tutaj sens z całą kompensacją. Co do reszty to nic nie wiem.

Do GBB :hahaha:

Posted

jak dla mnie nie ma żadnego sensu :D przerost formy nad treścią, ot standardy airsoftowe utrwaliły się na tyle, że trzeba wymyślać wodotryski dla łatwowiernych, by zarobić :D

kompensacja... czego? podrzutu? :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Posted

Nie wiem czy zdążyłeś się zorientować, że lufa przeznaczona jest do replik GBB, więc tutaj sens z całą kompensacją. Co do reszty to nic nie wiem.

Dziwne ale znalazłem ją w dziale repliki elektrycznie... no ale może jestem kretynem

@KicpA

Właśnie sie zastanawiałem czy moze to spowodować że kulka nie będzie sie odbijać od ścianek lufy tylko "frunąc" na poduszce powietrznej...

@50zyt

W sumie CNC nie wiem jak inne prece są krojone.... ale CNC kojarzy mi sie z dużą precyzją wykonania wiec może wreszcie będziemy miec prece o jednakowej średnicy na całej dł

Posted

Dziwne ale znalazłem ją w dziale repliki elektrycznie... no ale może jestem kretynem

@KicpA

Właśnie sie zastanawiałem czy moze to spowodować że kulka nie będzie sie odbijać od ścianek lufy tylko "frunąc" na poduszce powietrznej...

@50zyt

W sumie CNC nie wiem jak inne prece są krojone.... ale CNC kojarzy mi sie z dużą precyzją wykonania wiec może wreszcie będziemy miec prece o jednakowej średnicy na całej dł

Przepraszam za wprowadzanie w błąd, ale spojrzałem jedynie na te lufy do gbb i jak zobaczyłem 3 to myślałem, że reszta też :hahaha: