gniew742 Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 Witam. Dostałem ostatnio replikę m249 z PJ i problem polega na tym że replika strzela słabo. Co zauważyłem w gearboxie były zmieniane zębatki na hurricane oraz na taiwangunie widziałem że dysza jest koloru białego. A w replice jest zamontowana czarno/przeźroczysta. Kulki lecą góra na 15 metrów a nurtuje mnie właśnie ta dysza czy czasem nie jest za krótka. Szukałem na szopach czy jest do tego modelu odpowiednia i nie bardzo mogłem znaleźć. Próbowałem na sprężynie m150 i żadnej różnicy. Gumka sprawdzana. Komora dociska mocno do gb. Wsadzona jest prec lufa dokładnie nie wiem jakiej firmy ale ponoć jest. Pozdrawiam gorąco maniaków!!!! Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 A jest to może m249 z naszego forum, "po tuningu"? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 prawie kazdy tuning m249 wymaga wymiany komory hu na Classic Army. upewnij sie ze jest. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 Dysza czarno przezroczysta to kojarzy mi się z Boyi'owską.... Ona ma w połowie zgrubienie ?? Czy jest jednolitej grubości na całej dł. dyszy? Rozbierałeś już ją?? Jest to dysza uszczelniona?? Widać jak dysza pracuje w komorze, dochodzi do końca, tzn. do kołnierza gumki ?? Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 Ja powiem tyle. Dysze Boyi działają poprawnie w M249 P&J tylko po zmianie cylindra na zwykły V2, bo stockowy jest szerszy i dysza nie wejdzie na prowadnice. Uszczelniają się itp, wiec nie wiadomo czy to wina dyszy, o ile to Boyi Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
gniew742 Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Dysza jest jednolita. Wychodzi z gearboxa na 8mm. Więc nie wiem obecnie składam to na nowo i zobaczymy czy po dobrym skręceniu strzela. Mam duży znak zapytania bo do czynienia z dyszami rzadko miałem. Dziękuję za odpowiedzi i gorąco pozdrawiam!!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts