Ayaritsu Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Witam, jestem kompletnie początkującym w ASG i prosiłbym o pomoc w wyborze karabinu elektryka do wymienionej kwoty. Dużo się rozglądałem i czytałem, ale niestety nie znalazłem nic ciekawego do 300zł. Powyżej 300 to CM.028, ale jednak wolałbym zejść z poniżej 300zł. Co polecacie do 300zł? Najlepiej jakby można było potem ulepszać niż kupować nowy. Ewentualnie jak coś ciekawego powyżej 300zł... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Skoro czytałeś, to nie wyczytałeś, że poniżej Cm.028 nie ma nic? Quote Link to post Share on other sites
Ayaritsu Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Nie, widziałem tematy przyklejone, gdzie są poniżej 200 i poniżej 100, ale z tego co widzę, są lekko nieaktualne... A ja właśnie poszukuję poniżej 300, nawet z chęcią poniżej 200 jakby coś się trafiło. A druga sprawa to, to, że CM.028 niepodoba mi się...ale głównie powód finansowy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 "Czytałem i wiem, że poniżej 300 zł jest gówno i metr mułu, ale pierwiastek mułu i we mnie jest silny, więc na siłę szukam czegoś tańszego. Proszę, nie wyprowadzajcie mnie z błędu. Ewentualnie powiedzcie, co fajnego jest powyżej 300, oprócz tego, o czym już każdy wspomniał." Poniżej 300 zł polecam Awtomat Wodosznikowa: http://allegro.pl/saturator-karabin-pistolet-na-wode-automatyczny-i1805291854.html , jeszcze zmieścisz się w limicie z magami: http://allegro.pl/s-magazynek-saturator-karabin-pistolet-na-wode-i1789044176.html . Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Zostaje ci pistolet Glock Cymy 030. Zasięg ma raczej słaby, ale przy sporej dawce dobrej woli i umiejętności skradania się da radę. Quote Link to post Share on other sites
Rogi Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Ewentualnie to: http://allegro.pl/asg-mp5-g-5-galaxy-tlumik-i1793426130.html Nówka jest poniżej 300 w Specshopie , lecz jest niedostępna. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Ewentualnie to: http://allegro.pl/asg-mp5-g-5-galaxy-tlumik-i1793426130.html Nówka jest poniżej 300 w Specshopie , lecz jest niedostępna. SpecShop ma ceny z maja 2010. Galaxy nowe jak było ostatnio, to za 350. Quote Link to post Share on other sites
Rogi Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Tak , tyle że m-type. A ,że tak pisze na stronie sklepu... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Tak , tyle że m-type. A ,że tak pisze na stronie sklepu... 'Jest napisane'. Ceny przedmiotów niedostępnych są nieobowiązujące, co jest przecież logiczne. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=7987&name=ASG_-_M14_SOCOM czemu M14 nie polecisz, przecież tylko 250 zł? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Lesio ma rację. To są stare ceny. Rozmawiać można tylko o przedmiotach, które są dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Ayaritsu Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Właśnie miałem o niego pytać:) Ja akurat znalazłem w sklepie militaria.pl Czymś one się różnią? http://www.militaria.pl/action_sport_games/karabin_aeg_m14_socom_(16561)_p4741.xml Bo niestety odpada sprowadzanie. Jeszcze mógłbym ostatecznie pojechać gdzieś dalej busem(z tego co się nie mylę to kursują nawet do Wrocławia), ale nie mogę sprowadzić. Chodź w tym przypadku mogę odebrać na miejscu, więc w sumie niewiele drożej by było. Tylko pytanie czy się opłaca, pod względem parametrów/cena, jak z niezawodnością i czy się różnią jakoś te wersję z tych sklepów? Bo jestem zainteresowany bardzo tym modelem:) Quote Link to post Share on other sites
Rogi Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Dlatego napisałem o używkach... A tak po za tym to gratuluje umiejętności dokładnego przewidywania cen. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 <300 zł - AGM 003, >300 zł - cm.028. Cyma około 360 zł, więc radzę dołożyć. Quote Link to post Share on other sites
Ayaritsu Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Mógłbyś coś więcej o tej Cymie? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 A to na forum jest za mało informacji? Na kurna faka. Nauczcie się ludzie w końcu tej przeklętej szukajki używać. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 http://www.militaria.pl/action_sport_games/karabin_aeg_m14_socom_%2816561%29_p4741.xml to jest zabawka, która z repliką Cymy nie ma nic wspólnego. Quote Link to post Share on other sites
Ayaritsu Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Poszukałem, poczytałem i znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/blacksword-cm028s-asg-replika-karabinka-ak-47s-i1806885968.html Co myślicie o tym i czy nie orientuję się ktoś z Was czy można dostać taki w Krakowie? (postanowiłem dołożyć trochę jednak i przekroczyć te 300) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Przecież sklep może wysłać Ci paczką. Nie bierz wersji S, ma łamliwą kolbę, a jej zatrzask to już w ogóle porażka. Quote Link to post Share on other sites
Ayaritsu Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 No w tym, że ja nie mogę paczką. Tak to już wyszło i muszę odebrać osobiście:/ A jeśli nie ten model, to jaki polecacie do 400zł? Jeśli mógłbym prosić od razu z linkiem z Krakowa, albo okolic. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Wybacz, ale tego nie rozumiem po prostu. O ile w Skawinie nie macie w zwyczaju zjadania przejezdnych, to kurier czy listonosz podwieźli by ci to pod dom, nawet zapłaciłbys przy odbiorze. Więc w sumie mogłbyś sobie powiedzieć, że kupiłeś to od kuriera, a nie wysyłkowo! Z Krakowa jest taiwangun. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 (edited) Post usunięty za gwałt na pisowni. Arend Edited September 6, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Skoro chłopak ma paczkofobię, to rynek wtórny bedzie zawężony. ;p Quote Link to post Share on other sites
herrtomo Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Może gość kryje się przed rodzicami? Jest coś takiego na Poczcie jak opcja "Poste restande" - paczka czeka na poczcie aż sam ją odbierzesz, nie dostajesz żadnego nawet listu czy awizo do domu - po prostu po paru dniach od nadania idziesz na pocztę i pytasz czy jest coś do Ciebie i Ci wydają jak normalną przesyłkę. Kosztuje to parę groszy i trzeba się dogadać z wysyłającym. Quote Link to post Share on other sites
Ayaritsu Posted September 6, 2011 Author Report Share Posted September 6, 2011 Ogólnie chodzi właśnie o rodziców. Nie mam zamiaru mieć kolejnej awantury, za to, że trochę kasy wydam, zarabiam, jestem studentem, a oni dalej swoje, no ile można?!. Takich mam rodziców niestety. Kupiłem słuchawki dobre, bo bardzo dużo słucham muzyki, to awantura, że 200zł na słuchawki dałem. Dlatego wolę nie mówić im pełnej ceny takiego sprzętu, bo już w ogóle będzie draka. Byłem dziś w taiwangun'ie(dzięki @Lesio za namiar:), jutro jak będę jechał żeby umówić godziny na następny tydzień (praca) to wpadam po replikę. Prosiłbym o pomoc w ostatecznym wybraniu. Waham się obecnie nad: -M5-J [JG] Link tutaj (nie mogłem za bardzo opinii znaleźć, ale ponoć takie se) -CM.028 S Link tutaj (,,macalnie'', najmniej mi się widzi, jak i wyglądowo) -G608 [JG] Link tutaj (z opinii ponoć ten bardzo dobry) Prosiłbym o pomoc w wybraniu, ewentualnie przedstawieniu za i przeciw. Kolby będę na pewno rozmontowywał. Rozumiem, że zmniejszenie mocy, jest poprzez wsadzenie słabszej sprężyny, tak? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Wg. mnie najlepiej w tym porównaniu wychodzi Gieta. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts