lehoslav Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Niedawno zakupiłem replikę i po trzecim magazynku przestała strzelać. Po naciśnięciu spustu słychać było tylko wycie-brzęczenie silnika. Tłok ani drgnął. Problem pojawił się nagle, bez żadnych zgrzytów, odgłosów mielenia itp. Udało mi się ją oddać w ramach rękojmi. Pomyślałem sobie, że chyba jakiś trefny egzemplarz mi się trafił. Odłożyłem kasę i czekałem na ponowne pojawienie się modelu w sprzedaży, a tymczasem dotarły do mnie od znajomego słuchy o identycznym problemie w innym egzemplarzu tego samego modelu. Pytanie ogólne: Co się mogło stać? Podobno mogą być to objawy obluzowania silnika. Ktoś z was miał do czynienia z tą repliką? Ktoś miał z nią jakieś problemy, kiedyś rozbierał ją, zaglądał do niej? Chciałbym wiedzieć, czy warto w ogóle na nią polować. W sprzęcie za ponad 1200 zł. odkręcanie się silnika po pierwszych 200 strzałach chyba nie powinno być normą?... Z góry dziękuję za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Ale baterię trzeba ładować... :hahaha: Najlepiej zajrzyjcie do gearboxa, jakie tam są zębatki? Plastik czy metal. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Traker pomyślałeś nim coś napisałeś? :bialaflaga: Za plastikowe zębatki w replice za 1000zł. I co ma nienaładowana bateria do wycia silnika. Mi to wygląda tak jaby zębatka nie trzymała się na osi silnika, silnik kręci ale zębatka ani drgnie. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Ale baterię trzeba ładować... :hahaha: Najlepiej zajrzyjcie do gearboxa, jakie tam są zębatki? Plastik czy metal. Zębatki plastik ( :hahaha: ) czy metal w replice za ponad tysiąc - jasne że metal . Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Oj zdziwilibyście się co producenci czasem wsadzają, nie jedna u mnie replika była za mniej więcej tyle, a w środku wszystko zdarte bo z plastiku. Cena w dzisiejszych czasach nie świadczy o jakości. W takim razie dlaczego replika taka droga? Body stalowe. Drewna drewniane. Niewielka konkurencja, która ma podobne ceny. Pewnie każdemu zdarzyło się, że kupił coś drogiego co było gorszej jakości niż jakaś taniocha... Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted September 17, 2011 Report Share Posted September 17, 2011 Witam. Mnie to wygląda na urwane zęby w tłoku. Bez rozebrania się nie o będzie- jak masz gwarę ślij na serwis. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
lehoslav Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 Pozwolę sobie odkopać własny temat. Podobno było to jakieś uszkodzenie kosza silnika, nie mam pojęcia, czy to możliwe, bo się nie znam. Chciałem ponowić pytanie: czy ktoś miał do czynienia z replikami pepesz i czy ktoś trafił na działającą bez zarzutu? Brakuje mi pasującej broni do munduru, który wkrótce przyniesie mi listonosz ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts