Mazur.5 Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Witam! Mam mały problem z repliką Deserta Eagle- mianowice. Coś blokuje mechnizm blow backu... Cała część która powinna się cofać jest od środka czymś zablokowana. Przy strzelaniu (po odciągnięciu cyngla palcem) Cały gaz ucieka, natomiast blow backu nic. Co moze powodować takie zablokowanie, czasami po kilkukrotnych próbach udaje się odciągnąć mechnizm, lecz po zablokowaniu na selektorze i ponownym odbezpieczeniu replika zablokowana. Czekam na opinie! Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 (edited) Ta cała część to zamek... W takim razie masz uszkodzony ten element, który przekazuje gaz aby cofnąć zamek. Btw co to za de. Edited September 5, 2011 by Traker Quote Link to post Share on other sites
Mazur.5 Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 A faktycznie zapomniałem... Desert Eagle TM... ale to nie było to co pisałes... ułamała się część najprawdopodobniej z "selektora". i blokowała zamek :) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 też miałem ten objaw, kiedy selektor nie jest bezpośrednio na tzw "fire" replika może wystrzelić a "ząbek" blokujący zamek już go lekko trzyma więc przy wystrzale zostaje zerwany bądź część jego obudowy musisz rozebrac zamek i usunąć to co się urwało, tak żeby dysza cofała się do pozycji wyjściowej a przez to i zamek, prawdopodobnie już nie będziesz miał zabespieczenia ale replika będzie strzelała normalnie Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 8, 2011 Report Share Posted September 8, 2011 W DE TM uszkadzający się bezpiecznik jest normą. Wywala się z niego flaki, skrzydełka przyczepia dla picu i strzela dalej tylko bez bezpiecznika działającego :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts