forgiel Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 Witam, zastanawiam się nad tuningiem mojej M4 CQB BOYI. A mianowicie chce wsadzić to: -szkielet GB jakiś lepszy, żeby wszystko wytrzymał -łożyska ślizgowe. -tłok G&P. -łożyskowana prowadnica sprężyny. -bore up P&J. -zębatki też jakieś mocniejsze -sprężyna M130. - lufe gunnera Co o tym myślicie? W zasadzie zostanie tylko body które według mnie jest bardzo dobrze zrobione. Quote Link to post Share on other sites
fifibezon Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 Chcesz to wsadzaj nikt Ci nie zabrania. Co do tłoka to skłaniał bym się do deepfire'a albo jbu. Bore up PJ to o ile dobrze mi wiadomo, rebrand elementa, więc nie warto. Tu poleciłbym guardera. Co do łożysk, to słyszałem, że kulkowe dają lepsze efekty, do nich dałbym jeszcze jakieś podkładkowanie. Ze szkieletów ponoć JG nowej generacji są bardzo zacne. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 -szkielet GB jakiś lepszy, żeby wszystko wytrzymał - ja bym zostawił, i wymienił jak pęknie ;), ale możesz wymienić. -łożyska ślizgowe. - jeśli 6mm ślizgi jeśli 7mm to kulkowe (SHS- bo tanie ) -tłok G&P. - a może SHS - bo tani ;) -łożyskowana prowadnica sprężyny. - tak- chociaż nowe modele chyba już ją mają w stocku. -bore up P&J. - jak BU to lepiej Guarder, jakbyś jednak wolał normalny to polecam Ultimate ;) -zębatki też jakieś mocniejsze - stockowe dadzą rade ;) -sprężyna M130. - Nie wiem ile chcesz fps, ale polecę SP120 Guardera ( z BU przy dobrym złożeniu ok 450 wyciągniesz) - lufe gunnera - nie miałem, ale zachwalali na forum, sam mogę polecić Guarder'a 6,02 Co o tym myślicie? W zasadzie zostanie tylko body które według mnie jest bardzo dobrze zrobione. Nie wiem ile i co chcesz z tego osiągnąć, to powinno być napisane na samym początku ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted September 11, 2011 Author Report Share Posted September 11, 2011 Chciałbym osiągnąć ok. 480fpsów. Bore up'a mam P&J w domu, więc chyba nie będę kupował nowego, ale to się zobaczy:) Dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts