GetSum Posted September 16, 2011 Report Share Posted September 16, 2011 Witam zastanawiam się nad tymi dwoma replikami: http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=155&products_id=6165&name=ARES_-_SR25_M110_SASS_-_BLACK oraz http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=92&products_id=2550&name=G&P_-_M5_RAS_-_COLT O firmie G&P wiem, że ma i dobre body i bebechy. Firma ARES wiem, że ma bardzo precyzyjnie spasowane części, lecz nie wiem jaka jest ich wytrzymałość. Potrzebuję repliki bardziej do trenowania w trudniejszych warunkach niż do strzelania, chociaż to drugie od czasu do czasu też się zdarza, ale kładłbym większy nacisk na wytrzymałość zewnętrzną. Proszę o pomoc na powyższych dwóch przykładach, która replika byłaby dla mnie lepsza. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted September 17, 2011 Report Share Posted September 17, 2011 (edited) Replika ARESA aktualnie niedostępna w specu... Osobiście z tych dwóch wybrałbym inną... http://militarialodz.sstore.pl/karabin-lmt-defender-patrol-ris-p-873.html Najbardziej pancerny GB ze wszystkich replik dostępnych aktualnie na rynku, body spasowane super - jedyny minus nie najpiękniejsze oznaczenia, no i zawsze parę stów w kieszeni... Edited September 17, 2011 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
GetSum Posted September 17, 2011 Author Report Share Posted September 17, 2011 (edited) Tak, wiem niedostępna w specu, lecz kolega chce sprzedać właśnie taką jak w linku. Jeżeli chodzi o replikę którą mi podałeś, też jest ok i za nie wielkie pieniądze. Lecz zauważ, że podane przeze mnie powyżej M5 i XM 110 mają po obu stronach zwalniacz magazynka i ares dodatkowo po obydwu tronach selektor ognia. Jest to rzecz dla mnie dość istotna :) Nie jestem poza tym przekonany do replik ASG/KWA. Nigdy nie trzymałem w łapkach, ani w sumie nawet nie widziałem na żywo, no i w gruncie rzeczy, na mój gust, troszkę widać chińską cichą tandetę jak się patrzy :). Dziękuję Ci bardzo za radę, na pewno się przyda w dokonywaniu decyzji :) Edited September 17, 2011 by GetSum Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 17, 2011 Report Share Posted September 17, 2011 KWA nie jest chińska. :bialaflaga: Jeśli nie będziesz często strzelać, Ares jest super - wizualnie pierwsza klasa. Tylko pewnie coś się w nim spieprzy, bebechy tej firmy są średnie. Jeśli nie będziesz go tuningował i często strzelał, pewnie pochodzi. Do strzelania brałbym G&P. Pamiętaj jednak, że to nie broń ostra i korpusy replik nie są super pancerne. Wytrzymują spokojnie zabawę, ale jak będziesz chciał je testować jeżdżąc po nich jeepem, to się natychmiast poddadzą. Quote Link to post Share on other sites
GetSum Posted September 17, 2011 Author Report Share Posted September 17, 2011 Dzięki za sprostowanie z pochodzeniem KWA nigdy nie miałem z tym do czynienia. Jestem tego świadom, że replika pozostanie ciągle repliką i nie będzie tak wytrzymała jak broń ostra, jednakże wierze w dużą wytrzymałość replik. Oczywiście nie będę po nich jeździć jeepem :D. Dziękuję Ci Stalker za za wyjaśnienie, to jest bardzo pomocne w doborze replik, jednakże czekam na inne opinie maniaków. Quote Link to post Share on other sites
Akacha Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 z tych 2 wybrał bym KWA :hahaha: a jeśli chodzi o te co podałeś to się nie wypowiem. oznaczenia są ZACNE zwłaszcza te lansiarskie 6mm BB :happy: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts