Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gumka Systemy + kulki MB 0,25g

Recommended Posts

Zwracam się do was z wyjaśnieniem sytuacji. O tym, że czarna guma systemy jest och i ach pisać nie trzeba. Jednak mimo to zauważyłem, że moja systemka i kulki Matbull'a 0,25g precision mach grade (o ile dobrze pamiętam bo pisze z pamięci) nie lubią się zbytnio. Wsadziłem wspomniana gumę do repliki o mocy w granicach 500fps po przebiegu 1000 kulek coś przestało mi je tak dobrze podkręcać a mocniejsze dokręcenie HU za wiele nie dawało. Po oględzinach na gumce zauważony został nalot/syf/biały ślad. Wygląda to jak ścierwo po kulce. Na szczęście da się wyczyścić ale wraca po ok 200 strzałach. Czy coś jest nie halo? Spotkał się ktoś z tego typu sytuacją? Gumę kupowałem osobiście w niestety niepolecanym airsoftextreme i nie zauważyłem żeby coś było podmienione bo to właśnie przychodzi mi do głowy. Mam nadzieję że ci złodzieje nie podmienili jej przed sprzedażą. Dla porównania z guarderem, w dotyku systema wydaje się bardziej plastikowa a ten bardziej gumowy i sam podrywa kulki do góry jak fajna laska...no właśnie. Ostatecznie przychodzi mi mało prawdopodobna możliwość że te 0,25 są nie tego do 500fps nie tylko ciężarem (bo to wiem że lepsze będą cięższe ale muszę je wystrzelać i tak) ale tez wykonaniem i się przy takiej mocy o gumkę wycierają.

Kiedyś czytałem, że kulki Madbulla zostawiają po sobie osad w lufie więc Twoje przypuszczenia mogą okazać się jak najbardziej trafne. Sam tego nie byłem w stanie sprawdzić, gdyż Madbulle mnie do siebie nie przekonały i bardzo szybko z nich zrezygnowałem.

Polecam przerzucić się na kulki G&G. Są w tej samej cenie (czasami nawet tańsze), a według mnie są lepszej jakości. Jeśli chodzi o wagę - ja bym wybrał 0,3g do takich FPSów, ale 0,28g od biedy też ujdą. 0,25g według mnie zdecydowanie za lekkie.

Wiem, że za lekkie :( ale wyrzucić szkoda...po przemyciu wydaje się mniej zostawać syf, szkoda bo kulki wydawały się być w miarę jakościowe, nie mniej jednak dzięki za podpowiedzi i potwierdzenia. Jak sprawdzę je na guarderowskiej gumce to dam znać czy też zostawiają po sobie to samo przed myciem.