Puchacz79 Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Witam Przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanko! Mam G36C i jeśli odkręcę tłumik płomieni to po zakupieniu tłumika dźwięku nakręcam go na gwint na końcu lufy (bo w tłumiku jest lufa), a jak wygląda sytuacja jeśli chce zamaskować dłuższą lufę? W giecie jest lufa o długości 262 mm, chce kupić Guardera 6.02 - 363mm i nałożyć tłumik o długości ok 10cm. Czy każdy tłumikiem można zamaskować lufę? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Nie spotkałem się jeszcze z tłumikiem, którym nie da się zamaskować lufy. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Zmartwię cię, że różnica po zamontowaniu dłuższej lufy nie będzie wielka. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 W zasadzie będzie niewarta stracenia ergonomii i kompaktowości g36c. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Dokładnie. Natomiast dobre wytłumienie giety może być warte utraty jej ergonomii, ale tylko w niektórych przypadkach i jest to zależne od stylu gry. Tylko wtedy stosujemy jakiś porządny tłumik, nie PJ czy coś. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Moim zdaniem przy chęci dłuższej lufy warto mieć g36k i problem z głowy ;) Sam przerabiałem preckę 362 mm w g36k, teraz mam 300mm w p90 z tłumikiem i różnicy nie widzę w skupieniu za bardzo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts