falloutpl Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Mam mały problem z moją cymką 048, mam otóż sobie takie elementy a tak wygląda podstawa szczerbinki W podstawie szczerbinki nie widzę żadnych uszkodzeń, jej chyba nic nie dolega ale reszcie części chyba tak. Nie mogę dojść do tego jak to ma wyglądać i co jest ewentualnie uszkodzone, nigdy nie miałem kałacha. Jakieś propozycje co z tym zrobić żeby poskładać do kupy? Quote Link to post Share on other sites
Korba Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 (edited) Ja też mam Cyme 0.48 i takich blaszek dziwnych z puszki po konserwie nie mam u siebie. Je ktos chyba powycinał samodzielnie, w celu skasowania luzów szczerbinki, które są częstym zjawiskiem w tej replice. Sprężyna dociskająca szczerbinke to sztywny kawałek łukowato wygiętego płaskownika z twardej stali. Wyginaja się cienkie ZnAlowe poprzeczki pomiędzy które ta płaska sprężyna jest wciśnięta, sprężyna się obniża i szczerbinka lata. Te dziwne blachy wyrzuć. Ja to mocowanie zalałem dyskretnie klejem epoksydowym ''Liquid Metal'' Z wierzchu nie widać, a trzyma. Edited September 21, 2011 by KorbaSWD Quote Link to post Share on other sites
GHOST13 Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Mam cm 0.50 z identyczną muszką. Ja nawinąłem cienkiego drutu po obu stronach zaczepu szczerbinki a pod spód śróbkę Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Problem masz z podstawą. Na zdjęciu w dolnej części widać wybrzuszenie, poniżej tego elementu z jedną dziurką. Kup se podstawę od Boyi, stalową, albo znalową, pasuje do Cymy, ale jest lepiej wykonana. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts