Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Dziś wieczorem wyjmując baterię z mojej repliki usłyszałem "chrupanie". Przyjrzałem się bliżej i zauważyłem, że taka szklana tubka z drucikiem w środku (już nie pamiętam jak się to nazywa) jest rozbita.

Czy strzelanie z takiej repliki jest bezpieczne (tj. nie zepsuje się itp.)?

(G36C od JG, dokładniej to to: http://gunfire.pl/product-pol-1152189535-DropZone-Replika-karabinu-szturmowego-G36.html)

Traker, wystarczy kupić odpowiednie konektory, wstawić je w miejsce tych od tego zwykłego bezpiecznika i podpiąć go.

Komorę w g36 , jest łatwo rozebrać:

1. Wyjmujesz blok gazowy, i trzymająć w jeden ręce blok, 2 złap za komorę HU dociśnij ją i obkręć o 90 stopni w lewo

2. Jeżeli masz już komorę to droga jest prosta, wyjmujesz pierścień zabezpieczający pokretło komory, zdjemujesz pokrętło, podn nim masz takie mało coś co dociska dystanser, wyjmujesz to i dystanser i na tym koniec.

3. Jeżeli zrobiłeś wszysko wystarczy wyjąć lufę z gumką, dać nową gumke i złożyć wszystko w odwrotnej kolejności. Jeżeli gumka z lufa niechcą wejść, psiknij gumkę z wierzchu np. WD-40 ułatwi jej to wejście.

Poszukaj na YT, tam jest pokazane(kiedyś chciałem nasmarować swoją i znalazłem), specjalnie ci nie podam linku, żebyś sam poszukał.

chris15939 jak ty chcesz tam wpiąć bezpiecznik samochodowy? :zastanawia:

Prosta sprawa.

Kupić:

a. bezpiecznik płytkowy i zagnieść blaszki stykowe kombinerkami

b. kupić konektorki typu wsuwki i wlutować je w miejsce blaszek i założyć bezpiecznik samochodowy

c. kupić bezpiecznik rurkowy samochodowy i zmniejszyć, zacisnąć blaszki stykowe.

Dzięki wszystkim.

Udało się wymienić, niestety stara (stock) gumka nie wykazywała oznak zużycia po 25k BB. Kulki 0,20g i tak spadają mi po 10 metrach.

Albo masz duże nieszczelności albo odwrotnie założony cylinder.

Edited by chris15939