AltairLK Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Witam. Dziś wieczorem wyjmując baterię z mojej repliki usłyszałem "chrupanie". Przyjrzałem się bliżej i zauważyłem, że taka szklana tubka z drucikiem w środku (już nie pamiętam jak się to nazywa) jest rozbita. Czy strzelanie z takiej repliki jest bezpieczne (tj. nie zepsuje się itp.)? (G36C od JG, dokładniej to to: http://gunfire.pl/product-pol-1152189535-DropZone-Replika-karabinu-szturmowego-G36.html) Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Bezpiecznik się rozbił, ja na twoim miejscu jeśli jesteś normalny i nie katujesz repliki jeśli coś chrupie, zgrzyta lub się tnie w GB to bym wywalił go w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Kup nowy bezpiecznik samochodowy o amperażu podobnym do tego co w replice (20A-25A). Nie spinaj na krótko bo może się któregoś dnia okazać że coś jest nie tak z repliką i zfajczysz baterię. Quote Link to post Share on other sites
AltairLK Posted October 2, 2011 Author Report Share Posted October 2, 2011 Okej, kupiłem nowy - problem rozwiązany, dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
micand1989 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Witam, Podepnę się pod ten temat bo też jestem zielony. Mam problem z wymianą gumki HU w JG G36C (G608). Wymieniam pierwszy raz w gietce i nie wiem jak się do niej zabrać. Rozebrana jest już prawie cała a nie mogę się dostać do komory HU. Proszę o pilną pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Poszukaj na YT, tam jest pokazane(kiedyś chciałem nasmarować swoją i znalazłem), specjalnie ci nie podam linku, żebyś sam poszukał. chris15939 jak ty chcesz tam wpiąć bezpiecznik samochodowy? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Traker, wystarczy kupić odpowiednie konektory, wstawić je w miejsce tych od tego zwykłego bezpiecznika i podpiąć go. Komorę w g36 , jest łatwo rozebrać: 1. Wyjmujesz blok gazowy, i trzymająć w jeden ręce blok, 2 złap za komorę HU dociśnij ją i obkręć o 90 stopni w lewo 2. Jeżeli masz już komorę to droga jest prosta, wyjmujesz pierścień zabezpieczający pokretło komory, zdjemujesz pokrętło, podn nim masz takie mało coś co dociska dystanser, wyjmujesz to i dystanser i na tym koniec. 3. Jeżeli zrobiłeś wszysko wystarczy wyjąć lufę z gumką, dać nową gumke i złożyć wszystko w odwrotnej kolejności. Jeżeli gumka z lufa niechcą wejść, psiknij gumkę z wierzchu np. WD-40 ułatwi jej to wejście. Quote Link to post Share on other sites
micand1989 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Dzięki wszystkim. Udało się wymienić, niestety stara (stock) gumka nie wykazywała oznak zużycia po 25k BB. Kulki 0,20g i tak spadają mi po 10 metrach. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 (edited) Poszukaj na YT, tam jest pokazane(kiedyś chciałem nasmarować swoją i znalazłem), specjalnie ci nie podam linku, żebyś sam poszukał. chris15939 jak ty chcesz tam wpiąć bezpiecznik samochodowy? :zastanawia: Prosta sprawa. Kupić: a. bezpiecznik płytkowy i zagnieść blaszki stykowe kombinerkami b. kupić konektorki typu wsuwki i wlutować je w miejsce blaszek i założyć bezpiecznik samochodowy c. kupić bezpiecznik rurkowy samochodowy i zmniejszyć, zacisnąć blaszki stykowe. Dzięki wszystkim. Udało się wymienić, niestety stara (stock) gumka nie wykazywała oznak zużycia po 25k BB. Kulki 0,20g i tak spadają mi po 10 metrach. Albo masz duże nieszczelności albo odwrotnie założony cylinder. Edited October 2, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Koledzy szymx i chris, tak to ja wiem, bo robiłem nie raz, ale wcześniej nie było mowy o przeróbkach, a zwykłe bezpieczniki też można kupić... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts