Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie karabinu gf25-k wersja "skrócona" czy warto kupić ten karabin? I boję się iż kolba może być zbyt krótka dlatego też proszę o wypowiedź osób które maja coś do wniesienia do tematu i miały kontakt z karabinem. Proszę o szybką odp ponieważ chciał bym go jutro zamówić. Ps. możecie jeszcze podać wady jakie posiada lub częste usterki. http://gunfire.pl/product-pol-1152192690-Replika-karabinu-wyborowego-GF25-K.html

Edited by Major183

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie karabinu gf25-k wersja "skrócona" czy warto kupić ten karabin?

Warto (za tę kwotę). Jak masz więcej do wydania to nie warto :) Kup inny model (CA for example) i stuninguj.

I boję się iż kolba może być zbyt krótka dlatego też proszę o wypowiedź osób które maja coś do wniesienia do tematu i miały kontakt z karabinem.

Kolba jest "z dupy" wzięta i chyba nie ma odpowiednika w rzeczywistości:

tu jest "orginał"

Ani nie jest wygodna ani "fajna" (fajność oceniłbym na -1 (minus jeden) w skali od 0 do 10)

Ja wymieniłem na magpulo-podobną:

masz tutaj: post #6

znalazłem taką konfigurację (jak moja) na youtube (ostą - nie airsoft) - wpisz sobie sr25 urx albo sr25 emc

Proszę o szybką odp ponieważ chciał bym go jutro zamówić.

Sorry :icon_biggrin:

Ps. możecie jeszcze podać wady jakie posiada lub częste usterki. http://gunfire.pl/product-pol-1152192690-Replika-karabinu-wyborowego-GF25-K.html

Zalety: dość "pancerny" gearbox (łożyska kulkowe, przywoity silnik i zębatki, całkiem porządny szkielet), przyzwoite osiągi, możliwość tuningu mocowego (SP150 guardera nie robi na nim wrażenia)

Wady: "latający" upper receiver (trzeba podłożyć podkładke pod przedni pin), dość kiepskawy Mos-fet (sam tranzystor jest OK ale układ ma wadę konstrukcyjną - za mały rezystor w obwodzie bramki przez co przy - nawet lekkich - zacinkach, leci za duży prąd na bramkę i zamiast bezpiecznika - pada tranzystor, wydatek niewielki (tranzystor kosztuje ok. 5 zł) ale uperdliwa przypadłość :icon_biggrin:

irytująca jest też obsługa hop-up i debilna (moim zdaniem) konstrukcja atrapy wyrzutnika łusek, ale z tego korzystam rzadko więc ujdzie (przykrywka jes trzymana przez magnes, do atrapy zamka, naciągnięcie dzwigni przeładowania nic nie daje więc trzeba podważyć klapkę czymś ostrym a potem trzymać dźwignię przeładowania w czasie regulacji hop-up - ale może to przypadłość mojego egzemplarza).