JAHrek Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Innymi słowy emka w skali 3/4, 95 fps, sam plastik (oprócz cyngla). Zakochałem się w niej a miłość jest ślepa. Dlatego podarujmy sobie posty o tanich chińskich gównach itp. Mi pasuje ta replika w 100%. No może w 95% dlatego chciałbym trochę ją podrasować. Na początek pomyślałem o dłuższej lufie i gumce HU (o ile da sie założyć) no i o silniejszej bacie tylko nie wiem czy moja droga to wytrzyma bo bebechy plastikowe. Ma ktoś jakieś pomysły, modyfikował ktoś coś podobnego? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Przykro mi to stwierdzić, JAHrek, ale Twoja replika nie nadaje się do tuningu. Nie znajdziesz pasujących do niej części, a dorabianie ich na własną rękę będzie nieopłacalne zarówno pod względem ceny, jak i prawdopodobnie uzyskanych efektów. Najlepsze co możesz zrobić to sprzedanie tej repliki, póki działa, gdyż kiedy przestanie - kwestia jej naprawy będzie wyglądała podobnie do kwestii tuningu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Nie no, w sumie to można coś z tym zrobić, ale będzie to cholernie drogie, a mianowicie: -Kup wszystkie elementy GB (od biedy może być kompletny, ale słyszałem że taniej kupić po kawałku) -Kup metalowy korpus -Kup metalową komorę HU + gumkę i dystanser -Kup kolbę (wedle gustu) -Kup lufę zew. + wew. -Kup jakieś orisowanie czy chwyt przedni -Kup jakąś optykę (choćby mechaniczne przyrządy celownicze) -Kup aku + ładowarkę (+ kable jeśli GB takich jeszcze nie posiada) -Kup magazynek I daj to komuś dobremu do poskładania. Zostanie Ci "trochę" starych części, ale raczej się nie przydadzą :wink: Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Wyrzuć tę zabawkę, kup prawdziwą replikę. Niestety to jedyne rozwiązanie. Właśnie zgadzam się z tobą . "Tunningowanie" tej zabawki do niczego nie prowadzi . Quote Link to post Share on other sites
rusek159 Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 Sprzedaj za 50-60 pln na allegro, i dozbieraj do cm028. Quote Link to post Share on other sites
Wadzik Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Podejrzewam że rzuciłbym jakieś 5 razy dalej tą "repliką" niż wynosi jej faktyczny zasięg. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts