Piotro Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Witam mam problem z silnikiem (element o zwiększonym momencie). Mianowicie ciągle mi sie upala sprężynka dociskająca szczotki do silnika i to po bardzo niewielkich przebiegach (ok. 500kulek). Czym może być to spowodowane bo zaczyna mnie to już powoli denerwować. Cały układ zasilany lipo 11.1V a sterowany merfem 3.2, gb v3. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
seger Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 nie powinno przepalać tej sprezyny. Zobacz stan szczotek. również należy sprawdzic czy nie masz nigdzie przebicia. Link to post Share on other sites
Piotro Posted October 12, 2011 Author Report Share Posted October 12, 2011 Sprężynka ta sie przepala ponieważ silnik bardzo iskrzy podczas pracy. Ktoś ma pomysł czym może to być spowodowane? Link to post Share on other sites
Ru-D Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 U mnie wczoraj w replice iskrzylo, bo poprzedni wlasciciel wysmarowal WSZYSTKO (wlacznie z kostka stykowa) smarem grafitowym. Blyski byly jak na sylwestra, nic sie nie popalilo, ale zdziwienie po wyjeciu GB z body i nacisnieciu spustu- bezcenne! Dlatego zobacz moze i u ciebie ktos smarowal. Link to post Share on other sites
Piotro Posted October 12, 2011 Author Report Share Posted October 12, 2011 Raczej nie, nowy silnik. Iskrzy ewidentnie wewnątrz ( nie pomiędzy kostkami a sprężyną). Link to post Share on other sites
white_pl Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Szczotka, powinna być połaczona z obudową silnika (stykami) miedzianym przewodem bez izolacji(przeważnie). Może jakiś chińczyk u Ciebie zapomniał jej dać i prąd płynie przez sprężynkę ? Sprawdź to i ew. zapodaj zdjęcia. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts