jozio_pl Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 Szperam po całym forum i nie tylko, przeczytałem od groma tematów związane z ekwipunkiem UK (szczególnie chodzi mi o kamizelki) I tu mam prośbę do szanownych kolegów o spis kamizelek używanych przez brytoli :) Ps. Czy UK nosi IBY lub Plate Carrier (jak tak to jakie) Pozdrawiam. Grzegorz PRZEPRASZAM ZA KŁOPOT Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 Toś źle przeczytał. :bialaflaga: Przejrzyj wątki jeszcze raz i zwróc uwagę na keyword OSPREY. Quote Link to post Share on other sites
Gisher Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 (edited) Tak na szybko, z kamizelek, a raczej ogólnie typów oporządzenia: - PLCE (beltkit) - Chest Rig - Assault Vest - Osprey - Osprey Assault - Plate Carrier Blackhawk (nie issue, ale noszą) IBA nie noszą. Z PC tylko owego Blackhawka http://dpm-soldier.pl/ochrona_balistyczna/plate_carrier.html (jeśli chodzi o normalnych żołnierzy a nie specjalsów) Zresztą wszystko czego potrzebujesz znajdziesz na stronie którą podałem powyżej. Edited October 12, 2011 by Gisher Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Określ w jakim maskowani szukasz - pustynnym czy też leśnym lub super nowym MTP Quote Link to post Share on other sites
BrotherJan Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Jeśli chodzi o "super nowe MTP" to mam do przehandlowania 2 ammo pouche na 2 magi :wink: . Quote Link to post Share on other sites
jozio_pl Posted October 12, 2011 Author Report Share Posted October 12, 2011 (edited) Szukam jedynie w leśnym Gisher gdzie można dorwać takiego PC ?? Edited October 12, 2011 by jozio_pl Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Allegro/ebay, ale w DPM takiego (przynajmniej szytego przez BHI) nie uświadczysz. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Jeśli chcesz robić sobie luźna stylizację to będzie pasowała każda kamizelka z tych co zaprezentowałeś - ale jeśli chcesz sie pokosić o coś więcej - to tylko kontrakt - niestety, tak wiemy wybór kamizelek jest skromny - ale w miarę przemyślany (?) i dostępny w chwili obecnej dla większości airsoftowców nawet z niezbyt zasobnym portfelem (nie mówię o MTP) w chwili obecnej na allegro masz wysyp kilku fajnych kamizelek w leśnym maskowaniu Quote Link to post Share on other sites
jozio_pl Posted October 13, 2011 Author Report Share Posted October 13, 2011 Dobra dziękuję wam wszystkim :) temat można zamknąć PS. wybrałem jednak szelki PLCE i kamizelka ECBA :D Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 (edited) Na PLCE nie powinieneś narzekać, a z czasem polecam poszukać na ebay.co.uk comfort pada. Edited October 16, 2011 by Bat_Sirius Quote Link to post Share on other sites
BrotherJan Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Jak będzie nosić na ECBA z wkładem/imitacją, to hip-pad jest całkowicie zbędny. Przez tą szlufkę z przodu pas, a z tyłu do kamizeli fastexem i gotowe. Noszenie PLCE poniżej ECBY jest dość uciążliwe, bo utrudnia bieganie/hopanie przez przeszkody/wszystko co wymaga wyższego podniesienia uda. Choć jest dużo fotek gdzie noszą w ten sposób. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts