Kolimbam Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Witam zacznę od tego, że posiadam Scara od dboysa, zamierzam w nie dalekiej przyszłości przeprowadzić mały tuning bo jednak trochę za sobą już ma i wymiana by sie przydała a, żeby przyoszczędzić na nowym postanowiłem wymienić gb. Cy te oto części będą pasować i będą dobre, czy może macie jakieś lepsze propozycje, dodam że najlepiej aby było to części od gunfirea ponieważ tam mam zamiar oddać do serwisu, w sytuacji gdyby części były z kilku różnych sklepów oddał bym go do jakiegoś serwisanta. Oto części: Prowadnica sprężyny Sprężyna Tłok Głowica tłoka Listwa popychacza Opóźniacz listwy popychacza Płytka selektora Szkielet GB Łożyska Koła zębate Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Ja bym zaczął od lufy precyzyjnej, komry king armsa i gumki HU systemy :P Co do Twojego tjunigu: - Do tej głowicy tłoka musi byc jeszcze głowica cylindra dostosowana do cichej głowicy tłoka. - Zębatki- lepiej kup te od SHS-a - Przydała by się jeszcze jakaś uszczelniona dysza : ) Wziął bym inny tłok. Np żółty CA. Pamiętaj że im cięższy tłok i głowica, tym bardziej szkielet dostaje po pi... Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted October 18, 2011 Author Report Share Posted October 18, 2011 Prec lufe już mam od SRC gumkę HU też właśnie tą co piszesz systemy energy. A dysze do scara dostać graniczy z cudem. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 A jaki jest cel tej "wymiany" no bo to nie za wielki tuning...? Tak czy inaczej ja na Twoim miejscu wymienił bym mniej części, tylko te naprawdę zużyte. Natomiast na jakieś dużo lepszej jakości...tak żeby nie płacić 2 razy. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Na allegro dorabiają dysze do wszystkiego, springa brałbym Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted October 21, 2011 Author Report Share Posted October 21, 2011 Na pewno jeśli chciałbym jakiś updgrade wprowadzać muszę wymienić szkielet ponieważ aktualnie posiadam plastikowy, nie pytajcie jakim cudem się tam znalazł bo sam tego nie wiem. Czyli jednym słowem polecacie wymienić tylko najważniejsze rzeczy. Dzięki za dobrą poradę. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 http://allegro.pl/dysza-mosiezna-na-zamowienie-scar-masada-g36-i1886994088.html Tu masz link do dyszy. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Skoro masz wymienić cały szkielet, to może poczekaj trochę - dołóż kaski i kup cały "drop-in" - czyli kompletny GB danego producenta - KA, Guardera lub Systemy jak Cię stać. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Albo nawet, najnowszy JG, w komisie można go dostać. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted October 22, 2011 Author Report Share Posted October 22, 2011 Dzięki za rady postaram się poszukać, w jakich cenach są całe GB systemy lub Guardera ? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Na specu, taiwanie i asg shopie są dostępne, sprawdź ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts