elektryk Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 witam stałem się posiadaczem chronografu (jak w temacie) początkowo byłem zadowolony (koniec problemów z dokładnym celowaniem w otwór z sensorem itp) nie testowałem go jeszcze na dworze ale w pomieszczeniu przy rożnym świetle z "daszkami" i bez nich udaje się zmierzyć tylko niektóre strzały, a kulki muszą być wystrzelone naprawdę nisko nad sensorami aby je wychwycić czy ktoś się bawił tym chronometrem, czy one tak mają czy ja nie umiem z niego korzystać i sprawa druga widziałem zdjęcia z doświetleniem sensorów czy dodatkowe światłą z góry coś dają czy po postu jest to badziew Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Mam go, ale nie używam. On wymaga, aby poprawnie funkcjonował i normalnie mierzył FPS w pomieszczeniu odpowiedniego oświetlenia. Czyli oświetlenia na bazie LED. Tak podaje producent, i taka jest prawda. Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Miałem to chrono i sprzedałem. Przy sztucznym oświetleniu lubi się gubić. Kombinowałem z diodami ale wtedy zupełnie oszalało. Prawdopodobnie trzeba dobrać odpowiednie. U mnie jako doświetlenie dobrze spisywały się normalne żarówki nad bramkami ustawione na statywach od lamp foto. Jednak mimo to zdarzały się błędne pomiary, tzn nierealistyczne skoki prędkości. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Ono na prawdę rewelacyjnie działa z zestawem diod LED od producenta oraz na zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 wszystkie urządzenia optyczne w świetle sztucznym np. jarzeniówki bedą podawać nieprawidłowe wyniki. Chodzi o częstotliwość mrugania światła. Quote Link to post Share on other sites
pity Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Posiadam chrono M1 i zauważyłem że strzelając z wiatrówki nie ma żadnych problemów z pomiarem, strzelając z repliki asg pomiar jest ciężki do uzyskania , problem znika gdy zastosuję oświetlenie - dwie małe lampeczki na diodach (takie po 3 pln ). Z ciekawości zakupiłem ostatnio chronograf Elite Force dokładnie to - http://www.comando.pl/chronograf-elite-force,id2696.html , działa bardzo dobrze i nie trzeba stosować kombinacji z oświetleniem , pomiary są identyczne w przypadku Chrony M1 jak i Elite Force . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts