Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ostre skoki prędkości

Recommended Posts

Witam.

Od jakiegoś czasu mam ten problem i już nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Otóż w mojej SR25 od PJta ( jednak z gearboxa chińska już została tylko prowadnica sprężyny ), ostatnimi czasy posiadam skoki prędkości od 80 do 140m/s.

Może Wy mi powiecie co robię nie tak :<

Długość/ wysokość szkieletu i przesuwanie / przesunięcie się komory HU. Możliwe że też magazynek przez zmianę szkieletu jest za słabo/ za mocno dociśnięty przez co oddziałuje na komorę HU.

Raczej w GB wszystko jest ok, dziwne były by skoki o 60 m/s :o ! Stawiam na linię: GB, komora, magazynek.

Najpierw bym sprawdził, czy skoki prędkości są gdy np mocniej dociśniesz magazynek, dasz innego maga itd - wtedy będzie pewność że to wina złego ustawienia komory HU podczas strzelania. Może to tez być wina źle założonej gumki HU (kołnierz się podwinął, albo coś).

Edited by Jacek GROT

W jaki sposób unieruchomić komorę/GB? ^^ Być może moja komora już nie jest za dobra, i tak zamówiłem już Prometheusa Neo, zobaczymy jak tam będzie.

Najpierw bym sprawdził, czy skoki prędkości są gdy np mocniej dociśniesz magazynek, dasz innego maga itd - wtedy będzie pewność że to wina złego ustawienia komory HU podczas strzelania. Może to tez być wina źle założonej gumki HU (kołnierz się podwinął, albo coś).

Magi mam wszystkie te same ( tzn. tej samej firmy i ten sam model ) i na każdym jest tak samo. Dociskanie go również nic nie pomaga.

Edited by DevonSix
W jaki sposób unieruchomić komorę/GB?

Normalnie- złóż wszystko do kupy i usztywnij- czymkolwiek (byle nie klejem...).

Problem może tkwić w tym, że podczas wkładania magazynka przesuwasz szkielet, albo komorę, albo oba na raz :D. I dysza nie wchodzi prosto do komory HU powodując tym samym spadki FPS. (Dysza nie styka się na całej lini końcówki z gumką HU, lub wgl do niej nie dochodzi- zatrzymuje się gdzieś na ścianie komory)

Problem może tkwić w tym, że podczas wkładania magazynka przesuwasz szkielet, albo komorę, albo oba na raz :D.

Zdecydowanie nie, wszystko siedzi bardzo sztywno. Może być, że dysza nie pasuje? Zmieniłem dyszę na metalową i zamiast mieć skoki mam piękne 35m/s :(

Dysza dyszą, ale zdecydowanie jest coś ze szkieletem, na stockowym było ślicznie. Czyżbym musiał coś przyszlifować żeby było idealnie jak w starym?

A i mi się to ostatnio przytrafiło może w nie aż takiej dużej różnicy ale 40 fps skakało.

Problemem był żle dobrany oring do głowicy tłoka.

Dałem mniejszy, grubszy oring i prowadnice łożyskowaną bo głowica jest juz łożyskowana i po rozgrzaniu smaru różnica jest 4 fps.

Sprawdź rowniez na innej sprężynie .

Zakłądając ,że w GB naprawdę jest strzykawka, to jedyną przyczyną takich strat, jest nieuszczelnianie się na dyszy i powodem tego jest albo tak jak CI radzą nie liniowo ustawiony GB względem komory( posmaruj dysze korektorem i zobacz czy się równo ściera.) Albo nie odpowiednia dysza - za chuda, za krótka, "borapowa" na zwykłej głowicy :P

Pozdrawiam.