ProjecT Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Witam serdecznie. Jestem początkującym hobbystą AirSoftGun'u i szukam odpowiedniego pistoletu dla siebie. Interesuje mnie celność i długi zasięg(jak z resztą każdego ;D). Uparłem się na broń krótką, ponieważ jest małą i wygodna. Upatrzyłem sobie ciekawą zabaweczkę- Krótki opis: - producent: Umarex - materiał: abs+ metal - zasilanie: kapsuła Co2 - pojemność magazynka: 17 BB - długość lufy: 100 mm - długość całkowita: 203 mm - waga: 510g - system Hop-up - oryginalne oznaczenia Heckler & Koch - zasięg skuteczny: około 30-35 metrów - bardzo duża energia początkowa: < 2 Joule Miał juz ktoś kiedyś styczność z tą repliką? Jeśli nie to jaki pistolecik polecacie? Czy Co2 jest lepsze od gg? Pozdrawiam;) Link to post Share on other sites
sylwero Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Ja miałem styczność, według mnie to jest potwór i tym bardziej dla początkującego się nie nadaje bo można komuś niechcący krzywdę zrobić. Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Kup lepiej sobie na przykład MP5k/PDW, łączy kompaktowość pistoletu z wieloma zaletami długich AEGów. Naprawdę, latanie z pistoletem nie będzie satysfakcjonujące. Link to post Share on other sites
ProjecT Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 jakoś nie mam przekonania do karabinków;/ chciałbym na początek cos krótkiego, ladnego i niezawodnego. Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Powiem Ci tak, mój AEG jest w naprawie i latałem z boczniakiem. Nie fajnie. Nie ten zasięg, nie to skupienie. Do tego zawodność w niskich temperaturach. Do tego mi się gorzej celuje pistoletem, pewniej jest się "przytulić" do kolby. Naprawdę, jeśli chcesz coś krótkiego to weź MP5k, P90, czy inne PM o podobnych wymiarach, zobaczysz, kolba się przyda. Do tego możliwości rozwoju są inne. Rozumiem, że chcesz być jak James Bond i ratować świat używając pistoletu, jednak to tak nie działa. Zobaczysz, że na strzelankach będziesz odstawał od kumpli z większym zasięgiem i trybem auto. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 JA polecam AKSU. ^^ Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 G36C - za 250pln można na alledrogo wyrwać używkę w nie najgorszym stanie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts