nikill Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 sr25 od jg czy od a&k które lepsze ? i jeszcze mam pytanie czy w obu replikach jest przedłużony gb v.2 ?? gdzie można kupić do tego gb części ? oraz czy te gb są trwałe ? Quote Link to post Share on other sites
nikill Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 Chciałbym dodać jeszcze do porównania replikę sr25 od acm jeśli można :-) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 ACM - All China Made - to nie jest producent tylko worek z chinolami. Mogą się do niego zaliczać zarówno A&K jak i JG, choć częściej A&K. Przeczytaj tematy poświęcone obu replikom i samemu wyciągnij wnioski. Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Witam. Na początek powiem, że temat był w interwale już ze 100 razy... ale Znaj dobre serce. O JG nic mi nie wiadomo, ale AK ( i PJ, bo to identyczne konstrukcje ) ma przedłużony GB w wersji 2 a części do tegoż boxa są dostępne w wielu sklepach w niedużym nakładzie. Dodam też, że niektóre części są takie same dla przedłużonej, jak i dla zwykłej 2-jki. Co do części niestandardowych to są to na pewno zębatka tłokowa ( ma więcej zębów ) i tłok ( jest dłuższy ). Nie wiem jak jest z pozostałymi komponentami bo kolega serwisant składa mi moje SR. Wiem też że GB w chińskich Stonerach są dość mocne ( wszak przednia ścianka GB ma ponad 4 mm grubości ) ale w moim PJ urwało się jedno z "uszek" trzymających głowicę cylindra oraz kilka zębów od zębatki tłokowej że o zębach tłoka nie wspomnę ( przy mocy repliki 480 fpsów ). Teraz mam GB ClassicArmy oraz łożyska CA i jest ok ( moc 520 fpsów, łożyska helikalne, tłok aluminiowy ). Quote Link to post Share on other sites
nikill Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 Ok, mam jeszcze jedno pytanie: czy do replik tego karabinu podchodzą magazynki od zwykłych m4/m16 czy są jakieś specjalne magi ? Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Inne magi bo m4 ma 5.56 a SR25 7.62 NATO (szersze) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts