Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z szybkością lotu kulki

Recommended Posts

Witam, mam dosyć irytujący problem ze swoją emką. Otóż, gdy kupiłem swoją emkę miała ona 315 fps'ów. Dlatego postanowiłem, że zwiększę osiągi i wpakowałem sprężynę Guarder SP120 ( oprócz tego jeszcze wzmocniony tłok, precka od Classic Army i takie tam...). Po wpakowaniu sprężyny zasięg nieznacznie się zwiększył a szybkość lotu kulki jest dalej taka sama jak przy poprzedniej sprężynie. Porównując prędkość wypadania kulki z innymi replikami stwierdzam, że coś jest nie tak. Gumka hopka to Guarder (ma już jakieś 15 miesięcy) a jeżeli jesteśmy już przy gumce to dodam, że strzelam na skręconym hop-upie gdyż minimalne podkręcenie go to lot kulki ku górze. Czy może to być problem zużytej gumki lub jej złe założenie? A może problem leży w lufie? Szczelność układu mam dobrą (prostym testem to stwierdziłem polegającym na naciskaniu na tłok przy zatkanym wylocie tłoka (coś podobnego jakbyśmy zatkali strzykawkę od dołu i naciskali na nią od góry) efekt: zero ruchu). Fajnie byłoby znać przyczynę tejże usterki. Oczywiście świat się nie zawali jeżeli dalej zostanę przy tej prędkości kulki ;) Pozdrawiam.

Możliwości jest naprawdę dużo bo może to być wina zużytej gumki hopsiup , może być to brak dystansera (chociaż jego brak bardziej wyjaśniał by fakt kiepskiego podkręcania niż prędkości wylotowej) , gdzieś może być nieszczelność np. na głowicy tłoka (przez źle założony oring lub gumkę uszczelniającą typu "u" czy jak ona się tam nazywa ) na dyszy , w komorze hopsiup możliwości jest naprawdę wiele i można by je mnożyć w nieskończoność.

Moja rada : Rozbierz Gearbox jeszcze raz i dokładnie sprawdź szczelność poszczególnych elementów układu. Powodzenia :)

Pozdrawiam :)