kolagen2507 Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Witam Zastanawiam się nad kupnem m4 KWA i nasunęło mi się pytanie: Która wersja jest najlepsza, najwytrzymalsza naj uber fajniejsza itd. Proszę abyście podali swoje wrażenia z korzystania z różnych modeli. Niekoniecznie KWA. Szukajka nie mówi nic sensownego na ten temat nie ważne jakiego hasła bym nie wpisał. Dla jasności, mam m4 boyi SIR. Jest to dla mnie rozwiązanie dość komfortowe ale nie do końca podoba mi się wygląd. Z tego co wiem we froncie ris nie upchnie się bateria normalnego rozmiaru, ale czy wejdzie tam jakaś li-po? Z kolei standardowe fronty wyglądają całkiem przyzwoicie, ale nie dają możliwości zainstalowania dodatkowego oporządzenia. A co wy o tym sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Baterię zawsze możesz wsadzić do kolby SF...mi tam się podoba M4 RIS...funkcjonalna i wygodna. I <3 M4 ;) Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Wszystkie oRISowane eMki KWA mają batkę w kolbie. Wchodzą lipolki dwu- i trójdzielne. Wygodne, bo można sobie zmieniać fronty jak skarpetki. Quote Link to post Share on other sites
kolagen2507 Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 A wejdzie do kolby zwykła lipo o wymiarach 70x35x15 ? Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Wszystkie oRISowane eMki KWA mają batkę w kolbie. Wchodzą lipolki dwu- i trójdzielne. Wygodne, bo można sobie zmieniać fronty jak skarpetki. Oprócz SIR tam pakiet jest montowany orisowaniu wymiar pakietu około 94x31x12mm. Quote Link to post Share on other sites
kolagen2507 Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 Spytam inaczej. Czy w kolbie w m4 kwa ris jest miejsce tylko na li-po dzielone czy da się upchnąć normalne zbite w jeden pakiet? Jeśli tak to jakie są wymiary maksymalne takiego pakietu? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Generalnie wszystkie 7,4 powinny tam wejść. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 (edited) Ej... no nie. Dużo tam miejsca nie ma. Nie pasują aku 9,6v dedykowane do innych kolb special forces. Wlezie np. taka batka https://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_li-po_li-ion_lifepo4/akumulator_li-po_1200mah_11_1v_12c_firefox-1795.html - w jedną komorę wchodzą 2 z 3 pasków. Edited November 7, 2011 by qurcz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts