Aerian Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Witam. Na wstępie chcę zaznaczyć, że jestem zielony w ASG ale chcę się zabrać za tę zabawę i postanowiłem dostać od Mikołaja :wink: m.in. replikę (resztę sprzętu oczywiście też), na której to chciałem skupić tu swoją uwagę i prosić o poradę – bo im więcej czytam tym bardziej głupieje. Chcę przeznaczyć na samą replikę (bez tuningu, baterii i etc.) do 1500 PLN. Replika ma być nowa – nie chcę używanej. Ma to być jakiś model M4A1. Docelowo (niekoniecznie na starcie) ma mieć uchwyt na szynie i kolimator lub jakąś optykę oraz planuję po jakimś czasie ewentualny tuning (tak sobie myślę, że na starcie fabryczne fpsy mi wystarczą – bezpieczniej dla ludzi). Zależy mi też na wierności wykonania (materiał, oznaczenia na replice itp.). Używana ma być do strzelanek w lesie. Jeśli to możliwe na starcie – żeby zachowała celność do 40 metrów. Niekoniecznie muszę kupić ją w Polsce – może to być jakiś sklep internetowy za granicą (wtedy koszty przesyłki mogłyby się zmieścić w tych 1500). I teraz prośba – czy z tych w.w. danych ktoś doświadczony mógłby mi podpowiedzieć co mam wybrać (firma i model)? Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Polecam M4a1 KWA - pancerny gearbox i "łatwo" o tunning . Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Popieram Perskiego. Link to post Share on other sites
Aerian Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 Ok tak sobie siedzę w pracy (nie mam akurat nic do roboty) i szukam i znalazłem coś takiego: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/AEG_AEP_G_P_G_P_M4RAS.htm Sprawdzi się toto? Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 (edited) 1.Zależy mi też na wierności wykonania (materiał, oznaczenia na replice itp.). Jesli chcesz oznaczen, wybij sobie ponizsza sugestie z glowy. KWA ma malowane oznaczenia. Jak sie zetra, nie pozostanie po nich slad. Z tego wzgledu tej repliki nie zakupilem, byl to dla mnie wlasciwie pewniak, do czasu jak sie o tym dowiedzialem. Najlepiej oznaczenia tak jak w prawdziej bronii, wybijane. Polecam M4a1 KWA - pancerny gearbox i "łatwo" o tunning . Edited November 5, 2011 by Materia Link to post Share on other sites
Didi Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Ok tak sobie siedzę w pracy (nie mam akurat nic do roboty) i szukam i znalazłem coś takiego: http://www.redwolfai...P_G_P_M4RAS.htm Sprawdzi się toto? Tak, i to nawet bardzo dobrze. Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 (edited) Jeśli stawiasz na realizm - G&P. Jeśli na super osiągi za rozsądną cenę - KWA (obojętne czy KWA, KWA USA czy LMT ASG KWA - byle nazywało się KWA i było 2 generacji; wszystkie nowo sprzedawane repliki KWA w Polsce są 2 generacji). Edited November 5, 2011 by Stalker Link to post Share on other sites
Wihte_Death1923 Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 (edited) Witam! Co sądzicie o tej replice czy warto ją kupić??Mój odnośnik Edited November 5, 2011 by Wihte_Death1923 Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Bierz KWA. To GR16 nie jest Full Metal. GB ma metalowy ale korpus plasticzany. Posłuchaj nas i kup M4 KWA. Link to post Share on other sites
Murvik Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 A ja mam pytanie odnosnie takiej giwery jak w linku. Warto czy lepiej KWA tak jak piszecie. Jaka różnica? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=1830&name=G&G_-_GR4_CQB_H Link to post Share on other sites
fifibezon Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 A ja mam pytanie odnosnie takiej giwery jak w linku. Warto czy lepiej KWA tak jak piszecie. Jaka różnica? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=1830&name=G&G_-_GR4_CQB_H 5 osób (nie liczyłem) powiedziało ci, że najbardziej opłacalne jest kwa. Jest specjalny temat, w którym w ankiecie jest porównanie - 1 miejsce kwa, drugie G&P, nie rozumiem jak można nie zrozumieć, że kwa jest najlepsze w tym funduszu. Link to post Share on other sites
Aerian Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 5 osób (nie liczyłem) powiedziało ci, że najbardziej opłacalne jest kwa. Jest specjalny temat, w którym w ankiecie jest porównanie - 1 miejsce kwa, drugie G&P, nie rozumiem jak można nie zrozumieć, że kwa jest najlepsze w tym funduszu. Ja zrozumiałem doskonale - a to, że dwie osoby podpięły się do tematu i nadal go drążą ^^ Link to post Share on other sites
tajemnicza kiełbasa Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 czy w kwa trzeba coś na początek wymieniać czy będzie zadowalać? Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 (edited) Poza gumą, która lubi się rwać po wyjęciu z pudła nic nie trzeba robić, a nawet się zaleca by we flakach nie grzebać. Jedyne co możesz zrobić, to porting głowicy tłoka albo wymienić ją na wentylowaną. Nie jest to jednak konieczne, gdyż i bez tego jest szczelna. Btw niezły odkop, i zły temat ;) Edited March 29, 2017 by Nitro Link to post Share on other sites
Recommended Posts