Revius Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 Napiszcie osiagi jakie ten gun mial na poczatku a jakie teraz, bo nie wiem czy brac tego m4 czy mp5 Quote Link to post Share on other sites
m4gik Posted April 26, 2005 Report Share Posted April 26, 2005 czytajac co piszecie w koncu nie wiem co lepsze: xm177e2 cg czy m4a1 cg ? głownie chodzi mi o osiagi, wygode smarowania tloka i wykonanie :P Quote Link to post Share on other sites
Morthag Posted May 8, 2005 Report Share Posted May 8, 2005 wlasnie, jak sprawuje sie M4 po przestrzelaniu ? dalej BAX sam sie rozregulowywuje ? waham sie miedzy XM177E2 a M4, co moglibyscie polecic ? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted May 8, 2005 Report Share Posted May 8, 2005 Ja mam xm z cg.Wali pięknie:)polecam bo sprawdzony:) :P Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted May 8, 2005 Report Share Posted May 8, 2005 Obecnie M4 wali dalej tak samo czyli prawie identyko jak XM CG, HU sam się reguluje podczas strzelania (gdzieś tak o pare milimetrów w prawo). Jednak z mojego egzemplarza dalej wychodzą duże ilości smaru (w miejscu rączki do przeładowania no i z lufy). Zatem nie można jeszcze całkiem stwierdzić jakie w nim drzemią moce :) Pozatym usztywniłem mocowanie chwytu pistoletowego, po jego zdjęciu obkleiłem taśmą najważniejsze miejsca (po rozłożeniu będziecie wiedzieć gdzie co i jak) i teraz nic nie skrzypi i chwyt nie wygina się. Farbę z kolby prawie całkowicie usunąłem (zdrapałem ją po prostu), pod warstwą farby jest lekko błyszczący ABS (imho wygląda lepiej bez farby). Quote Link to post Share on other sites
Mastrangelo Posted May 18, 2005 Report Share Posted May 18, 2005 Które części dokładnie są metalowe :?: Czy dźwignia do naciągania jest metalowa :?: Quote Link to post Share on other sites
osek Posted June 15, 2005 Report Share Posted June 15, 2005 To jak??Napisze ktoś w cyferkach jakie są jego osiągi bo takie informacje, "że jest fajny i nieżle strzela" nie na wiele się przydają:D !!!!Proszę o żetelne info!!!! Pozro!!!! Quote Link to post Share on other sites
Denlock Posted June 16, 2005 Report Share Posted June 16, 2005 wszytko fajnie chłopaki zachwalacie sprzet :D ale niech ktos napisze jakie ma to osiagi ?? jakich najlepiej kulek uzywac do tej Emki ( pewnie 0.20g ) jaki ma zasieg?? skuteczny, tylko zeby nikt nie pisalem zasiegu altylerysjkiego :D hehe lufa pod kontem 40% stopni i strzłą zasieg 50+ metrow:D bo napewno tka nikt nie strzela:D chyba ze dla zabawy:D pozdro i czekam na napisanei osiągow;D) i czy opłaca sie go kupic:D Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted June 16, 2005 Report Share Posted June 16, 2005 Moja M4 strzela ciągle slabiej od XM'a z CG. Jednak cały czas wychodzi olej z M4'ki więc nie wiem czy się z czasem nie polepszy. Quote Link to post Share on other sites
thief7 Posted June 23, 2005 Report Share Posted June 23, 2005 Witam, Osobiscie posiadam XM'ke - jej zasieg wynosil (kulki 0.2g - stockowa wersja) ok 40 metrow, niedawno mi sie rozsypala (zlamana kolba) i po domontowaniu pewnych elementow skusilem sie na podkladke - 1 cm. Zasieg wzrosl o ok 4 metrow (i oczywiscie zwiekszona predkosc wylotwa kulki) Mialem do czynienia z M4 i osiagi byly niezadawalajace; w przyszly tydz mamy spotkanie i wtedy przetestuje ten model (podam jakie ma osiagi) Tymczasem pozdrawiam ------- OSOK - One Shot One Kill Quote Link to post Share on other sites
Morthag Posted June 23, 2005 Report Share Posted June 23, 2005 dodalem podkladke 10mm, wymienilem lufe na wezsza i jest super :!: xm to piekna bron. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted June 25, 2005 Report Share Posted June 25, 2005 No to lepiej powyciągjcie te podkładki.ja miałem pokładke 8 mm.Zamnontowałem ją do M16a1 z CG(w środku wszystko jak w xm tylko body inne)Waliła jak wściekła prawie jak aeg.p poł roku poszedł mi tłok.mianowicie pękło mi to skrzudełko za które łapie rączka napinania i naciąga broń.Nic sie z tym nie dało zrobić.nie pomogło drutowanie ani żadne kleje poxipol czy coś.A z dorobieniem sa też świetne problemy.Więc odradzam tuningu Xm i M16a1 z cg i tak stockowe wala pięknie.pozdro Quote Link to post Share on other sites
DJ DESECZKA Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Ja z tego M4 wyjebałem z 3tys. kulek i nic nie dało, no może troszke lepiej i najgorsze jest że raz strzeli dobrze a następny strzał to 10m(przeważnie są te gorsze strzały :wink: )cóż...wkurwiłem się i sprzedałem M4 koledze z ekipy :lol: napalił się chlopak na tę ''broń''. ps.wróciłem do mp5a3 tm ale niedlugo przerzucam sie na aega :twisted: Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted June 28, 2005 Report Share Posted June 28, 2005 CZyli lepszy Xm.Z M4 non stop olej cieknie.Wali jak chce a Bax oppier.. wstrzyki.a w Xm wszystko zawsze tak samo wali ciągle jednakowo. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted June 28, 2005 Report Share Posted June 28, 2005 Mi wali dalej słabiej od XM'a ale nie zdażyło się żeby strzały się różniły mocą, wali cały czas jednakowo. A co do BAX'a to trzeba się przyzwyczaić. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted June 29, 2005 Report Share Posted June 29, 2005 No tak ale skoro strzela słabiej...A Xm teraz w promocji na www.military.pl za 250 zł i nie dosć że różnica cenowa to jeszcze zasięg.pozdro Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted June 29, 2005 Report Share Posted June 29, 2005 Myślę, że z czasem się rozkręci podobnie jak Colt NM z KWC. Mała ciekawostka: ostatnio nabyłem M16A1 Marui springa i jak dotąd jedynie dwa razy przecierałem lufę, za drugim razem już były śladowe ilości smaru i gun wali świetnie. Natomiast lufa M4-rki była już wycierana duuuużo razy i dalej wychodzi z niej olej (za każdym razem duża ilość smaru na wyciorze - w moim przypadku ręcznik papierowy używany do czyszczenia form wtryskowych). Zatem uwagi, że M4 jest gorsza są IMO zbyt pochopne. Poczekajmy jeszcze z werdyktem :wink: Quote Link to post Share on other sites
osek Posted July 6, 2005 Report Share Posted July 6, 2005 I jak Fboardpro jakas poprawa?? Jak dalej wycieka smar to moze ją rozbierz i wyczyść. Dobrze by było mieć troche więcej informacji na temat jej osiagów bo nie dość, że się ładnie prezentuje (na zdjęciach) to jeszcze jest promocja na military.pl!! Daj znać czy coś się zmieniło!! Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted July 7, 2005 Report Share Posted July 7, 2005 Dalej tak samo, nie chce mi się jej rozbierać. Dostęp do tłoka wcale nie jest taki różowy :wink: bo po złamaniu widzimy jedynie spust, cylinder, sprężynę główną i jej prowadnicę... no i kawałek tłoka (na poprzedniej gdzieś stronie pisze jak się dostać do tłoka). Jedynie 2 strzały po przetarciu lufy, a zarazem gumki HU gun strzela tak jak powinien czyli daleko z podkręceniem. Po dwóch strzałach to samo co zawsze czyli zalany HU. Ten karabinek ma potencjał, Dajcie mu szansę :) Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted August 3, 2005 Report Share Posted August 3, 2005 Czy moze ktos juz porownal Xm CG z M4 CG ? Chodzi mi o konkretne dane w metrach o ile to mozliwe bo nie zauwazylem tu czegos takiego. A czy da sie w jakikolwiek sposob "zablokowac" ta srubke do podkrecania HU(jakis klin albo cos) :D ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts