drozdek96 Posted November 8, 2011 Report Share Posted November 8, 2011 (edited) Witam, zastanawiam się nad doczepieniem jej do mojego CM.037, ale widziałem na forum posta, że różni się od składanej do AK-47S/AKMS. Niestety, autor nie rozwinął tego założenia. Pytanie - czy ktoś już próbował takie cudeńko założyc? Kupiłbym kolbę od AK-47S/AKMS ale problemem jest cena :S 20zł a 110zł to trochę różnicy, a IMO z wyglądu są bardzo podobne. Pozdrawiam, drozdek :] EDIT: link do kolby http://allegro.pl/kolba-do-pps-wz-43-nowka-i1918855340.html Edited November 8, 2011 by drozdek96 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 8, 2011 Report Share Posted November 8, 2011 Nie trzeba być magistrem inżynierem, by zauważyć różnice w mocowaniu, a przede wszystkim - w długości. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted November 8, 2011 Author Report Share Posted November 8, 2011 OK, dzięki za wskazówkę, ale spytałem czy ktoś już próbował montować/czy ktoś ma pomysł jak to zrobić pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 8, 2011 Report Share Posted November 8, 2011 Nie wiem jaki pomysł Ci potrzebny - zdejmujesz starą, dorabiasz nowy mechanizm (bo ten z AK jest zupełnie inny), zakładasz nową. I skracasz kałacha o połowę, bo inaczej kolba będzie miała stopkę w miejscu gniazda maga. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted November 8, 2011 Author Report Share Posted November 8, 2011 ok, jeszcze pytanie czy będzie potrzebne koniecznie metalowe body? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 8, 2011 Report Share Posted November 8, 2011 Jeśli chcesz ją przyspawać do body, to stalowe, bo znalu Cymy nie pospawasz. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted November 8, 2011 Author Report Share Posted November 8, 2011 Spawać nie zamierzam, body mam ABSowe, pomyślę jeszcze jak to zrobię - może ktoś podsunie jakiś pomysł? Jak na razie dzięki Lesiowi za wskazówki. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 8, 2011 Report Share Posted November 8, 2011 Ja bym to olał - nie warto tracić czasu. Kałach będzie komicznie wyglądał z tą kolba - wiem, co mówię, bo byłem świadkiem przymiarek jej do AKMSa. Sprzedaj plastikowego AK, za kasę zarobiona + cenę tej kolby kup ładnego stalowego Bojca i wtedy twórz, co dusza zapragnie. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted November 8, 2011 Author Report Share Posted November 8, 2011 Dzięki za radę, ale uznałem, że Beatkę przerobię na coś w stylu Krinkova a kupionego w przyszłości CM.050 na Tantala Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts