Zacniak Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Witam Mając chęć kupienia nowej repliki spodobało mi się kilka mp5 . Stanąłem przed wyborem i zrobił mi się mentlik w głowie , więc pytam się was którą wybrać ? allegro.pl/mp5-cyma-full-metal-body-410-fps-i1919636339.html allegro.pl/mp5-sd2-classic-army-systema-deep-fire-okazja-i1920109704.html allegro.pl/classic-army-mp5a3-bt-i1922543125.html Nie zważajcie na ceny Interesuje mnie nie tylko mp5 lecz proszę odpowiedzieć które najlepsze . Jeśli ktoś ma na sprzedaż g36 i pochodne i AK do 450 zł - najlepiej tuningowane to nie pogardze na PW Z góry dziękuję za rady Quote Link to post Share on other sites
betoVen Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Żaden weteran nie odpisał, to skrobnę:) Aukcje z MP5 CA które pokazałeś zawierały PM intensywnie używane (na moje niewprawione oko). Jeśli MP5, to brał bym ICS (jeśli poniżej 450zł, trzeba się naszukać, ale da się), CA lepsze niż zwykły chińczyk (ale też jednak chińczyk). Cyma produkuje przyzwoite AEGi, ale nic poza tym:) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 O, CA to Chińczyk! Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 betoVen, nie doradzaj więcej proszę!!! CA to chińczyk? :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
szewczyk Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Tak Classic Army to firma z Hong Kongu :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Nie rozumiem czegoś - od kiedy uważamy, że HK nie leży w Chinach? Quote Link to post Share on other sites
betoVen Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 (edited) Panowie - chodź staż na forum mam mały, to na replikach się troszkę znam (nie porównując się do forumowych specjalistów) :D Napisałem że CA to LEPSZE niż zwykły chinol, ale nadal chinol (jak napisał "szewczyk" - firma pochodzi z Hong Kongu - fabryki są w Chinach, konstrukcja jest robiona w Chinach, prezes jest Chińczykiem :P ). Miałem styczność z produktami CA i stwierdzam że jakość jest lepsza niż Cymy, Boyi, czy innego JG, ale nadal trochę brakuje mu do TM, czy KWA USA (moim osobistym zdaniem). Rozumiem że dla części forumowiczów CA jest wyznacznikiem jakości, ale trzeba się z tym pogodzić - pochodzi z Chin:) Edited November 15, 2011 by betoVen Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Haha chińczyk to w ASG pojęcie względne... Dobra po części macie racje:P Ale to replika I a nie II klasy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Klasy 1,5 w cenie I klasy :D. Z Hong Kongiem to sprawa jest dość zawiła, zasadniczo to Chiny ale zwyczajowo replik z HK nie nazywamy chińskimi. Quote Link to post Share on other sites
betoVen Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 (edited) Z Hong Kongiem to sprawa jest dość zawiła, zasadniczo to Chiny ale zwyczajowo replik z HK nie nazywamy chińskimi. Dzięki za info, będę pamiętał na przyszłość:) Edited November 16, 2011 by betoVen Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts