chomik_pl Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Głowica tłoka jest standardowa jak w każdym innym AEG. Jeśli chodzi o zacinanie się na semi i auto problemów może byc kilka ale ja obstawiam sprężynki na części D50/D51 Proponuje wymienić na nowe alb takie od gerboxa v2 http://redberet.pl/templates/images/files/3129/ar-035-expose-plan.jpg Co do reakcji to chodzi ci o długi skok spustu? Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Co do zacięć dzięki za ciekawy trop. Reakcja na spust faktycznie może wynikać z długiego skoku, masz może jakąś radę? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 (edited) Jaka masz sprężynę i jaki silnik? Co do spustu to nawet przy dobrym wyregulowaniu skok spustu nadal pozostaje dość długi. Ja przerobiłem cięgno spustu tak ze skok spust skrócił się o polowe - w miejscu gdzie przykręca się je do spustu cięgno (drut idący do gearboxa) jest ono wyraźnie wycięte. Ja przedłużyłem to wycięcie tak iż można wepchnąć ten drut głębiej w miejscu gdzie przykręca się go mala śrubką imbusową i skok spustu jest krótszy. Edited November 13, 2014 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Sprężyna sp120, silnik stock. Popatrzę na cięgno, dzięki za wskazówki. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 14, 2014 Report Share Posted November 14, 2014 Moze warto by było zainwestować w silnik Hi-Torque. Ja silnik wymieniłem zaraz po zakupie wiec o stoku nie mam pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 Torando F1 High Torque jest NIEdostępny (High Speed za to jest) a w ogóle podobno ostatnia partia jest wycofywana bo jest słaba i zawodna :-/ Jaki inny silnik polecacie do Tavora (spring SP 120). Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Panowie, czy Wy też doświadczacie przypadkowego wypięcia magazynka? Jest jakieś lekarstwo na to? :) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Trzeba wymienić sprężynę na mocniejszą. Wtedy zrzucenie magazynka nie jest już tak proste ;) Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Ok, a czy da się to zrobić bez rozkręcania całego tavorka? No i gdzie szukać takiej sprężyny, bo szczerze mówiąc to nie wiem nawet jak ją nazwać :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts