BlackHaze Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 am problem z Cm.028, postanowiłem przeczyścić replikę i zobaczyłem, że "selektor ognia" jest luźny tak, że aż odstawał od repliki i przy każdym kroku zmieniał mi się tryb ognia, więc postanowiłem (tak jak zawsze) odkręcić dźwignię i przykręcić od nowa i będzie git ale niestety tak się nie stało. Teraz coś kompletnie się spie.... i mogę kręcić dźwignią selektora w nieskończoność. Poradzicie coś ? :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Tak na chłopski łeb to może dokręć mocniej śrubkę od selektora? Może zapomniałeś włożyć ten jakby przedłużacz albo inny element. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Teoretycznie mógł się zryć gwint, sprawdź to :cool: Quote Link to post Share on other sites
BlackHaze Posted November 12, 2011 Author Report Share Posted November 12, 2011 Tak, jesli to faktycznie gwint to da sie cos z tym zrobic ? Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Gwint jest badziewny, jak mocniej przykręcisz to Ci cały wyleci, pewnie to to, a jak to naprawić? Na moje oko się nie da, jakiś pin może obmyślić? Nie wiem, ja na klej to ustabilizowałem, niestety nie na długo, bo niezbyt działało. Quote Link to post Share on other sites
BlackHaze Posted November 12, 2011 Author Report Share Posted November 12, 2011 Odesle do gwarancji chyba. ;/ Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 To opisz pózniej jak to naprawili, bo chwilowo selektror na izolke przyklejam w pozycji "auto" :) Quote Link to post Share on other sites
316_Danny Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Kolega miał podobny problem... Wymienił śrubę na taka o ok. 3-5mm dłuższą i udało się ją przykręcić głębiej tam gdzie gwint jeszcze był... Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Nie specjalnie wiem jak to wygląda, bo nigdy nie miałem żadnego AK, ale nie da się standardowo - rozwiercić wiertłem o numer większym i walnąć nową śrubkę? Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Częsty objaw w tej replice . Prawdopodobnie ten plastikowy gwint ci się wyrobił. Quote Link to post Share on other sites
krossdh Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Nagwintować rozmiar większy i śrubę też o 1mm szerszą i tyle. tylko żeby nie była zbyt dłuższa od oryginalnej bo będzie Ci szlifować po tłoku. Quote Link to post Share on other sites
Smuga Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Miałem podobny problem, tylko w cymie 028s - w skład selektora ognia wchodzi taka nakrętka (kółeczko z wystającymi do środka 'kolcami'), może odwrotnie je nałożyłeś? Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Panowie, przepraszam ale, dlaczego nie wkręcić śruby odrobine większej? Sam tak zrobilem w cm40 i jest do dziś Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts