Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zawieszenie do CM.040 (AK-74s)

Recommended Posts

Witam.

Ostatnio wstąpiłem do jednostki strzeleckiej. Wszystko fajnie. Wczoraj była przysięga. No i najwyższy czas na zakup repliki (będzie to CM.040) a co za tym idzie muszę kupić do niej zawieszenie. I tutaj zwracam się z prośbą do Was. Jakie zawieszenie polecacie? Będziemy się szkolić i z taktyki czarnej i z zielonej. Zmiana ramion też będzie częstym "zjawiskiem". Zależy mi by pas pochodził ze strony taiwangun, bo byłby w jednej paczce z całą resztą (ale nie jest to konieczne). No i cena też jakaś przystępna, bo mój budżet to tylko 750zł w czym muszę kupić replikę, zawieszenie, kulki, ochraniacze i okulary ochronne.

EDIT:

Aha. Zawieszenie może też być z specshop.pl, bo kupuję stamtąd i tak okulary. I najlepiej żeby było 2 punktowe, bo często uczestniczymy na różnych wartach itp. z replikami.

Może takie zwykłe zawieszenie jak to: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_130&products_id=4050&name=BFT_-_Zawieszenie_2-Punktowe_AK_-_Zielone?

Edited by LogaN
Guest Mati13k

Didzip - jak wygląda zmiana ramion w pasie do AK? Jak tutaj nie wyklinać głupoty...

Nie kupuj niczego z Taiwana, niczego jeśli chodzi o wyposażenie. Nie wytrzyma. Kup 2-pkt. zawieszenie np. od ORKANa i się ciesz.

A jeśli mowa o tym pasie, to się nie zgodzę.

Mam taki pas z Taiwana, podejrzewam że nie jest to kopia, ale jakiś chiński oryginał do AK, mój ma nawet ichniejsze stemple:

https://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_zawieszenie_taktyczne_uchwyty_do_zawiesze/pas_nosny_do_ak_a_c_m-949.html

Jest to jeden z najlepszych pasów do AK, jakie miałem. Katuję go od 3 lat, okazał się super mocny, a skórzane rzemyki sprawiają, że nie ma mowy o niepotrzebnych odgłosach w czasie chodzenia, nic się nie obija o korpus. Akurat tę rzecz śmiało polecam. Pasy do AK z Allegro (z reguły polskie oryginały) mają niestety metalowe klamry, które dzwonią jak dzwon w kościele - nie polecam.

Didzip - jak wygląda zmiana ramion w pasie do AK? Jak tutaj nie wyklinać głupoty...

Nie kupuj niczego z Taiwana, niczego jeśli chodzi o wyposażenie. Nie wytrzyma. Kup 2-pkt. zawieszenie np. od ORKANa i się ciesz.

A to przepraszam. Nie zauważyłem tego zdania...