genzo Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Witam witam! Mam taki dylemat: Otóż czytałem sobie temat zasady i bezpieczeństwo i stamtąd wynika, że max fps w budynkach to 350fps. Noszę się z zamiarem kupna RK-10 BOYI-a i ona ma (wg krakmanów) 400fps. No i teraz problem, bo chętnie bym postrzelał w budynku, ale nie stać mnie na dwie repliki. Jak to wygląda w praktyce? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Robisz downgrade, czyli wsadzasz sprężynę 90 Guardera i mieścisz się w limicie. Jeśli replikę i sprężynę kupujesz u Krakmanów, to wymienią ci za darmo. Quote Link to post Share on other sites
genzo Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 A jak to wpływa na osiągi repliki, poza zmianą prędkości? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Najpewniej spadnie zasięg i wzrośnie szybkostrzelność. Quote Link to post Share on other sites
genzo Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 Czy spadek zasięgu spowoduje to, że w lesie będzie przysłowiowa "kupa", czy raczej da radę? Pytam, bo nie znam tych replik, a czytałem też, że z chinolami bywa różnie jak chodzi o zasięg, ale generalnie szału ni ma :) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Zrób tak żeby miało 340-350 FPS (Czyli spring M100 Guardera). Przy wstawieniu gumki na sylikonową (np biały guarder) zasięg w porównaniu do stocka będzie taki sam. Sprężyna M100- Mniej FPS- ale możesz śmiało używać kulek 0.2g, będzie lepsza reakcja na spust, lepsza szykostrzelność i batka dłużej potrzyma i części nie zużyją się tak szybko : ) Wstawienie sprężyny i gumki HU wykonają na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
genzo Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 Noo to elegancko :) Dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Mam AKSU z M90 Guardera i strzela daleko. Możesz śmiało dać słabszą sprężynę, tylko nie wiem czy 100 nie będzie za mocna. U mnie wystarczyła 90 do zrobienia 350. Sprężyny Guardera są twardsze od konkurencji. Quote Link to post Share on other sites
genzo Posted November 17, 2011 Author Report Share Posted November 17, 2011 Przy zakupie pogadam z Karakmanami, to oni coś doradzą w tej kwestii :) Koszty nie są na szczęście jakieś kosmiczne, więc git :) A czy na początek coś jeszcze dobrze jest wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 Gumkę hop up na silikonową. No i preclufa zawsze pomoże (Guarder jest w miarę ok, SRC nie polecam). Quote Link to post Share on other sites
genzo Posted November 17, 2011 Author Report Share Posted November 17, 2011 (edited) Spoxik :) Stwierdzam, że kupie w miarę dobrą replikę chińską, zrobię upgrade i będzie gitesik :) W RK-06W jest już stal+drewno+metal :) Edited November 17, 2011 by genzo Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 (edited) Jeżeli naprawdę chcesz dobrą precke to prometheus się kłania :D Od razu można wziąć dobrą batke z mikroprocesorówką. Edited November 17, 2011 by koxysz Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 Boyi z oznaczeniem S są stalowe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts