lon3star Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Wkładał ktoś ten gearbox do body G&P lub Magpul? Na forach zagranicznych wiele nie znalazłem, interesuje mnie czy ktoś wkładał, jak się udało i czy się piłowało. Widziałem zdjęcie szkieletu 2GX w body Magpul więc mnie to zainteresowało :) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Tak, da się, ale czeka Cię sporo piłowania. Szkielet KWA jest wzmocniony w wielu miejscach, szczególnie z przodu (co jest słabym punktem innych v2). Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 Piłowania GB rozumiem? Bo na jednym z zagranicznych forum wyczytałem że wystarczy wyjąć to osłonę za którą ukrywa się regulacja hop up, nie wiem jak to inaczej wyjaśnić i będzie pasować :P Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 NIE! Piłowania body ;) I trzeba zmienić komorę na jednoczęściową. Jak komore to i dysze. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Ale taki zabieg chyba się opłaca, tyle dobrego słyszy się o tych GB. Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 No to chyba wiem co sobie kupie pod choinkę, do G&P dodają od razu komorę więc nie ma problemu, ale może kupię body Magpul. Wtedy komorę G&P osobno i śmiga co nie ? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Wtedy już lepiej kupić komorę King Arms. Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 To King Arms, rozumiem że już włożyłeś taki szkielet do body G&P skoro mówisz, że piłujemy body? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Nie, jednak dopasowywałem inne repliki i jest taka zasada, że zawsze piłuje się body, a nigdy gearboxa. A co do GB KWA w innym body czerpie z obszernego tematu na tym forum i z zagranicznych for (arnies i KWA USA forum) Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted November 20, 2011 Author Report Share Posted November 20, 2011 (edited) A gdzie jest dostępne body Magpula albo któreś z tych lanserskich G&P ? Typu Zombie Killer :D EDIT: Nie mogę edytować posta, ani nie mogę znaleźć info na forum - jak z wykonaniem body Guardera ? Np tego http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3389&name=Guarder_-_Metalowe_Body_do_M4,_M16_-_USMC_M4_-_Piaskowy_-_TAN#!prettyPhoto Edited November 20, 2011 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 podobno jest spory problem z dysza jeśli chcesz wepchać KWA do zwykłego body ;]bo tam jest dysza niestandardowa i ciężko dobrac zeby wlazło do zwykłego HU. Ogólnie jeśli nie jesteś majsterkowiczem, człowiekiem technicznym z dobrą znajomością serwisowania replik i dostępem do X dysz i innych części nie brał bym sie za to;] Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 podobno jest spory problem z dysza jeśli chcesz wepchać KWA do zwykłego body ;]bo tam jest dysza niestandardowa i ciężko dobrac zeby wlazło do zwykłego HU. Ogólnie jeśli nie jesteś majsterkowiczem, człowiekiem technicznym z dobrą znajomością serwisowania replik i dostępem do X dysz i innych części nie brał bym sie za to;] Uszczelnona dysz do M'ki to wydatek rzędu 20-30 zl, wlozysz do GB, jednoczzesciowa komora HU i TA DA. Żadnej filozofii. Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted December 1, 2011 Author Report Share Posted December 1, 2011 No właśnie, nowa dysza i tyle, nowa komora też, to już pisaliśmy wyżej, na razie czekam na dostawę. Ma być na początku grudnia na Capri ;) Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Jak capri mówi ze coś będzie na początku grudnia to w kwietniu może to zobaczysz xD Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 I jak? Na czym stanęły prace? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts