PatrykAsg1 Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Witam wszystkich maniaków Asg! Mam problem z wybraniem repliki. Moimi faworytami są; G36c jg 0608 i Ak 47 cyma 28a. Ponieważ słyszałem dobre opinie o tej i o tej proszę o waszą pomoc. :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Damianosky Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Jedno i drugie miałem w rękach, są dobre na początek, cm.028 niby mniej awaryjne. Jedno i drugie mi się nie podoba (wyglądają jak zabawki). Na forum jest pierdyliard postów o tych replikach... Link to post Share on other sites
MrOsamaful Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 (edited) Tymi replikami możesz zrazić się do airsoftu. To może uzasadnisz swój pogląd skoro odradzasz te repliki? Arend Edited November 19, 2011 by arend Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 Więc co wybrać na początek? Coś co nie zawiedzie i będzie miało dość dobre osiągi w granicach 400-500zł? Link to post Share on other sites
Terkov Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Tymi replikami możesz zrazić się do airsoftu. Że co proszę? To 2 najbardziej polecane repliki :icon_eek2: Moim skromnym zdaniem gietka JG jest bardziej interesująca od tej cymy (choćby dla tego, że plastik imitujący plastik wygląda lepiej niż plastik imitujący metal :icon_razz2: ), ale obie repliki dają radę i obie powinny wytrzymać, przy normalnym użytkowaniu, kilka lat. Link to post Share on other sites
minus25 Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 (edited) Ja polecam Cymkę 28, najlepszy wybór na początek. Tanie, dość wytrzymałe wbrew temu co lubią ludzie rozpowiadać, niezbyt awaryjne jak na ten przedział cenowy i jak na chińczyka, ogólnie łap się za cymkę. O Giecie nie powiem bo nie miałem w łapach dłużej niż godzine. Edited November 19, 2011 by arend Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 A i jeszcze proszę o odpowiedź w sprawie tych cym. Mój kolega ma 28a i mówi,że jest dobra jednakże czytałem, że ak 74 31 cyma jest w pewnym stopniu lepsza od 28.Więc nie wiem , która lepsza. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 031 to to samo, co 0.28, tylko w ładniejszym, ale wciąż plastikowym opakowanku. Link to post Share on other sites
berylpl Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Tymi replikami możesz zrazić się do airsoftu. BYZYDYURYA! Zarówno G36JG jak i CM28 są bardzo dobrymi replikami na początek, całkiem nieźle sprawdzają się też później. Dają podobne szanse w walce jak droższe repliki, w razie potrzeby można je tuningować, czy modyfikować zewnętrznie. Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 Właśnie dowiedziałem się,że mój kolega ma właśnie na sprzedaż kałasza 28a tuningowanego do około 410 fps.Cena to 200zł więc chyba się skuszę. Link to post Share on other sites
Śliwa Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 (edited) Najpierw to się go spytaj co tam było zmieniane, i na co, i czy on sam to składał do kupy, bo niekoniecznie musi się na tym znać i zrobić to dobrze :P, oraz czy nie ma żadnych uszkodzeń, jaki ma przebieg, i najlepiej niech da ci ją do wglądu od środka (nie środka GB tylko środka body) jak ma się sprawa z okablowaniem itp. często nawet kumpel może cię oszukać, nawet samemu o tym nie wiedząc. Poza tym poza FPSami bardziej liczy się komora hop up razem z gumką i lufą, to one dają kulce jakikolwiek zasięg i celność :) Ah i licz się z jednym, chińczyki to loteria, a to, że replika jest polecana, oznacza tylko, że więcej osób w tej loterii wygrało. Mój kumpel miał gietę od JG (krótka wersja) i pękł mu dżirbox po chyba niecałych 10k przebiegu, inni zaś sobie chwalą, to samo tyczy się i cm028. Edited November 19, 2011 by PiotrqŚ Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 Tuning był w serwisie w Warszawie . No a ludzie zajmujący sie tym profesjonalnie chyba wiedzą co robią . Nieprawdaż? Link to post Share on other sites
Didi Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Ja to bym wziął AK od Boyi. Dziwne, że jeszcze nikt nie polecił. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Ja już dałem spokój z polecaniem RK Boyi, bo co drugi nowy i tak bierze plastikowe cymki, które przegrywają i osiągami, i wyglądem. Link to post Share on other sites
koxysz Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 (edited) Najlepiej z Gietek wziąć Cymę 003 czyli G36 Cymy. Jak chcesz ak to weź Bojca z serii RK. P.S i tak najwięcej osób poleci mu 0.28 więc nie ma na co liczyć :D Edited November 19, 2011 by koxysz Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 (edited) Jeśli boyia rk to chociaż prosze o podanie numeracji np. rk 01 P.S z góry dzieki Edited November 19, 2011 by PatrykAsg1 Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Każdy RK jest lepszy od KAZDEJ Cymy z wyglądu, a z bebechów spokojnie bije serie 0.28/0.31. A jak chcesz full wypas, samą stal i tak dalej, to szukaj wersji SW/WS w przypadku AK ze stałymi kolbami, a wersji S/SW w przypadku AKMS i AKSU. Link to post Share on other sites
koxysz Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Rzeczywiście każdy bojec lepszy ale od 0.31 zaczynają się dla bojca schody z których zaczyna spadać a Cyma idzie dalej. Jeśli chcesz naprawdę zajefajnego AK to weź... Inokatsu :D Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 (edited) Nie powiedziałbym. Cyma przebija Boyi TYLKO pod względem GB, i tylko jeśli chodzi o modele 0.40/0.45/0.48 i wyższe. A w innych przypadkach - Boyi jest wykonany lepiej. Nie mówiąc już o porównaniu np. CM.048s a RK-10s - masz to choćby tu: Domyśl się, która to Cyma. ;) Edited November 19, 2011 by Lesio Link to post Share on other sites
MrOsamaful Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 (edited) Cyma to ta z kolimatorem ;). Czemu przegrywa wyglądem? Obie stal, obie drewno, tylko cyma sklejkowe czyli takie jak w większości ak74 z drewnianym chwytem i kolbą. Edited November 19, 2011 by MrOsamaful Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 To nie kolimator tylko celownik PGO używany do RPG, a także do AK. :cool: Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Cyma to ta z kolimatorem ;). Czemu przegrywa wyglądem? Obie stal, obie drewno, tylko cyma sklejkowe czyli takie jak w większości ak74 z drewnianym chwytem i kolbą. Kształt drewna Cymy (jakiś żart), poza tym - Cyma stalowy to ma korpus i kilka drobnych części, a bojce ze zdjęcia to full steel wersje. Niestety nie mam kamery, by nagrać luzy kolby Cymy i jej lufy. Link to post Share on other sites
MrOsamaful Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Kształt drewna Cymy (jakiś żart), poza tym - Cyma stalowy to ma korpus i kilka drobnych części, a bojce ze zdjęcia to full steel wersje. Niestety nie mam kamery, by nagrać luzy kolby Cymy i jej lufy. W mojej cymie nic nie lata no ale cóż, tak to jest z chińskimi replikami, to jak została złożona zależy od tego czy chińczyk miał dobry dzień ;) Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 W mojej cymie nic nie lata no ale cóż, tak to jest z chińskimi replikami, to jak została złożona zależy od tego czy chińczyk miał dobry dzień ;) A ile ją masz? Obsada kolby i lufy wyrobi się, bo jest ze znalu, więc zacznie latać. Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted November 22, 2011 Author Report Share Posted November 22, 2011 (edited) A co myślicie o replice: mp5 41 j firmy cyma Edited November 22, 2011 by PatrykAsg1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts