Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Myśimy, byś użył wyszukiwarki forumowej, bo jest o niej cały temat. Link to post Share on other sites
dunel Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 (edited) Hmmm... Lesio ja mam cymke 0.50 AIMS i jedyne luzy były na kolbie(wystarczy przykleić kropelką podkładke). Replike mam już ponad 2 lata i nic nigdy mi się nie rozwaliło. Jeśli chodzi o wygląd to główna różnica w wyglądzie między moją cymą a rk 06 mojego brata to inny odcień farby na body i kolor drewna, które według mnie w cymie wygląda lepiej. edyta apropo obsady kolby i lufy. Ja je ze sobą skleiłem za pomocą kropelki ponad rok temu i nic się jeszcze nie poluzowało. Edited November 22, 2011 by dunel Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Hmmm... Lesio ja mam cymke 0.50 AIMS i jedyne luzy były na kolbie(wystarczy przykleić kropelką podkładke). Replike mam już ponad 2 lata i nic nigdy mi się nie rozwaliło. Jeśli chodzi o wygląd to główna różnica w wyglądzie między moją cymą a rk 06 mojego brata to inny odcień farby na body i kolor drewna, które według mnie w cymie wygląda lepiej. edyta apropo obsady kolby i lufy. Ja je ze sobą skleiłem za pomocą kropelki ponad rok temu i nic się jeszcze nie poluzowało. Czyli nie zauważyłeś, że RK ma oznaczenia wersji ostrej, większosć lub całość części ze stali? Obsada w Cymie jest ze znalu, więc niestety, czy tego chcesz, czy nie - łatwo ją złapać/ukruszyć/popsuć. Możemy nad tym debatować do woli, ale tak już jest. Link to post Share on other sites
dunel Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 No to miałem szczęście że niczego nie złamałem/ukruszyłem/popsułem. Można dojść do wniosku że jak nie walisz repliką o ścianę to będzie działała latami. Masz racje mówiąc ze rk jest prawie cały ze stali( za wyjątkiem lufy chyba) ale najbardziej newralgiczne miejsca w replikach AK to body i mocowanie kolby,a na szczęście oba te elementy w cymie są wykonane ze stali. Najlepiej mieć gb cymy w replice rk :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted November 22, 2011 Author Report Share Posted November 22, 2011 Dobra sprawdze Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted November 22, 2011 Author Report Share Posted November 22, 2011 Jeśli to rk od boyi to który z tych modeli najlepszy? Oto repliki: rk-01,rk-03,rk-05,rk-02? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Wszystkie wewnątrz mają to samo. Szukaj wersji FULL STEEL, czyli SW bądź ewentualnie SW. Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Przy okazji - Lesio, jakbym Ci pokazał zdjęcia jednego z Boyi'ów ode mnie z ekipy to byś się zapłakał ;). Urwane/ułamane są w nim wszystkie rzeczy, które mogą się ułamać, a farby w większej ilości miejsc nie ma niż jest. W gearboxie połowa części stockowych już była wymieniana ze względu na awarie (łącznie ze szkieletem GB). A replika wcale aż tak stara nie jest ;). Ale fakt faktem - jest to standardowa, Znalowa wersja, a nie SW. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Przy okazji - Lesio, jakbym Ci pokazał zdjęcia jednego z Boyi'ów ode mnie z ekipy to byś się zapłakał ;). Urwane/ułamane są w nim wszystkie rzeczy, które mogą się ułamać, a farby w większej ilości miejsc nie ma niż jest. W gearboxie połowa części stockowych już była wymieniana ze względu na awarie (łącznie ze szkieletem GB). A replika wcale aż tak stara nie jest ;). Ale fakt faktem - jest to standardowa, Znalowa wersja, a nie SW. Świętokradztwo! Swoją drogą - jeszcze da się kupić te boje full znal? Bo one to były sprzedawane dobre 5 lat temu, jesli dobrze pamiętam. :P Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Wiesz co, ten zdaje się był kupiony w pierwszej połowie 2009 roku więc ma ponad 2 latka. Najciekawsze co w nim jest to ułamane suwadło.. Czasami zadziwia mnie jak mocno niektórzy przykładają się do regulacji hop-upu.. ;) Dobra, kończę już offtopować. ;) Temat zamknięto na prośbę autora. Link to post Share on other sites
Recommended Posts