RageOG Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Witam. Proszę o wypowiedz na temat tych dwóch firm i ich produktów. Postanowiłem, po zbadaniu tematu kupić swoja pierwsza replikę. Decyzja padła na wybór pomiędzy: G&P x Magpul PTS MOE Carbine (GBBR / DE) Mój odnośnik Socom Gear VFC M4 Gas Blow Back Rifle (Stag x Magpul)(TAN) Mój odnośnik Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 I jedna i druga replika wymaga dość sporych nakładów jeśli chodzi o części wewnętrzne... *Stockowo części wewnętrzne są znalowe-> do wymiany na stal części do VFC będą znacznie tańsze niż do G&P *magazynki typu WA wielkrotnie wałkowane to kiepska konstrukcja, z reguły przeciekają, pomijam GHK na Co2 bo tylko one się nadają w miarę, magazynki do VFC są bezproblemowe nie puszczają gazu, szczęki i części zamienne są dostępne i części tanie. *suwadła do wymiany na porządne Alu lub stal Ogólnie poczytaj tematy o replikach (ogólnie o VFC oraz ogólnie o G&P/WA). Wszystko w tych tematach jest dokładnie opisane: VFC: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/113082-vfc-gbb/ WA: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/52002-m4a1-gas-blowback-wa/ Link to post Share on other sites
Pawelo Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Jesteś pewien że jako pierwszą replikę chcesz kupić emkę gbb? Pamiętaj że aegi nie przestają często strzelać przez byle pierdułkę, natomiast gaziaki z wieloma funkcjami tak. Link to post Share on other sites
RageOG Posted November 24, 2011 Author Report Share Posted November 24, 2011 Dzięki za linki przestudiuje. Gas jest dla mnie bardziej realistyczny, nie boje się "majsterkowania". ASG może ma dla mnie tajemnice, ale elektronika/mechanika nie bardzo. Kiedyś znajomemu "naprawiałem" taką zabawkę i nie jest skomplikowana, Choć to był AK chyba Cyma, metal. Zabawne że wszystkie części są w "zwykłych" sklepach, a znajomy się upierał żeby przepłacać w tych "specjalistycznych" ASG=) Nad elektrykiem też się zastanawiam jak się wkręcę to na kolejna zimę. Będzie to HK416 albo bush ACR. P.S. Z innej beczki, na "strzelankach" można poginać z krótka ale wiatrówka na metal BB? Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Nie można bawimy się replikami 6mm lub 8mm, na plastikowe kulki i tego się trzymamy... :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Recommended Posts