zito6 Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Witam jestem posiadaczem m16A3 firmy agm od jakiegoś czasu replika strzela serią po przestawieniu selektora na semi. Poczytałem fora i kilka dni temu wymieniłem płytkę selektora ognia na SHS, jednak nic to nie dało a wręcz przeciwnie replika po przełączeniu selektora na semi z safe nie strzela po prostu coś blokuje spust na auto strzela normalnie a po ponownym przestawieniu selektora na semi replika strzela serią jakby nigdy nic. Wie ktoś co mogło się stać i jak to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Wytarta krzywka od selektora w miejscu mocowania na selektorze, upierdliwa ale prosta rzecz przy wymianie, bo trzeba wyciągać cały GB. Kupić nowy selektor z krzywką, lub samą krzywkę. Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted November 26, 2011 Author Report Share Posted November 26, 2011 Wytarta krzywka od selektora w miejscu mocowania na selektorze, upierdliwa ale prosta rzecz przy wymianie, bo trzeba wyciągać cały GB. Kupić nowy selektor z krzywką, lub samą krzywkę. Krzywka? Czy to jest ta część którą dociska płytka selektora ognia tą miedzianą płytką? Można jakiś link do tej części? Do wymiany płytki selektora ognia też trzeba wyciągnąć cały gearbox. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 https://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_przelaczniki_trybu_ognia/stalowa_d_wignia_bezpiecznika-przelacznika_rodzaju_ognia_do_serii_m4_shs-2302.html z drugiej strony od gb jest krzywka. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=802 - to srebrne za zdjęciu :) Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 (edited) To ta szara część po lewej. przykręcona do selektora, przesuwa płytkę selektora. Przez to, że wytarta jest ta część płaska w której blokuje się selektor pod oporem płytki obraca się i przez to nie działa poprawnie. Możesz też postarać się to jakoś naprawić, skleić na stałe itp. ale łatwiej kupić nową. Edited November 26, 2011 by mikunda Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted December 3, 2011 Author Report Share Posted December 3, 2011 Wymieniłem tą część i nic dalej to samo nie będzie tu czasem winny rozdzielacz ognia? Chodzi o takie coś http://azteko.pl/rozdzielacz-trybu-ognia-pojedynczego-v2-stalowy-p-905.html Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 Hmm... a masz założoną sprężynkę między rozdzielaczem a płytką selektora? Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted December 3, 2011 Author Report Share Posted December 3, 2011 Jest Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Mam podobny problem z M4A1 agm 0.31, z tą różnicą że po przestawieniu na semi replika odda parę strzałów i się blokuje. sprawdzałem krzywkę i jest ok żadnych zużyć płytka też jest ok. Proszę o odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Dzisiaj wymieniłem przerywacz ognia, i nic nawet jeszcze gorzej na semi strzela serią bez zmian. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Gzelek daj to komuś kto to Ci obada. Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Szymx1 dzięki, a może wiesz gdzie ktoś w okolicy tym sie zajmuję. Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Wiem już wszystko działa!! ;D Powodem była kostka stykowa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts