staniu Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Witam. Replika CM 049 SD6 z BB. Problem: Bez aku: - safe. Działa OK, spust zablokowany - semi OK (spust odbija) - auto OK (odbija) Podłączam AKU - safe OK - semi oddaje strzał i spust zostaje w położeniu tylnym (nie odbija) - auto OK. Strzela normalnie, spust wraca. Co tu nie gra? Miał ktoś podobny problem? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Zgadywał bym, że się styki nagrzewają i sklejają. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Coś że sprężynką spustową. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Kostka stykowa jest zbyt gruba do szkieletu repliki. Należy wymontować kostkę i ją zwęzić. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 (edited) Seger - pomyśl. Jak by miał za grubą kostkę to i na auto by nie chodziło .... Ja stawiam na ułamaną/brakująca sprężynke spustu. Pozdrawiam. Edited November 27, 2011 by white_pl Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Miałem tak ostatnio w m4 ca,sprężynka spustu była owszem,ale źle zamontowana,stawiam że o to chodzi ;) Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 a ja stawiałbym na uszkodzony w jakiś sposób przerywacz albo kostka tam, gdzie ją on smyra. Bez rozebrania gb się nie obejdzie niestety. @Terkov, Gdyby styki się zgrzewały, to na auto też by tak było Gdyby była sprężynka ta źle zamontowana to palec wyzwalałby się ze spusty jeszcze przed oddaniem strzału. Zeskakiwałby poprostu przed kontaktem. Quote Link to post Share on other sites
staniu Posted December 4, 2011 Author Report Share Posted December 4, 2011 po rozebraniu GB okazało się, że spust jest uszkodzony Ta część spustu gdzie był mały kanalik na zaczepienie jednej końcówki sprężyny pękł. Choć nie do końca rozumiem dlaczego bez AKU sprężyna działała A z AKU nie wyrabiała tylko na semi, ale na auto już odbijała normalnie :zastanawia: nie mniej szukam spustu do mp5 Cymy ;) JG będzie pasować? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Na auto odbijał, ponieważ łącznik styków też leciał do tyłu i po prostu wypychał go. Czas temu montowałem spust od JG do szkieletu cymy. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Mam to samo w cm 0.48 i wszystko skladalem jak bylo a i tak spust na semi sie nie cofa... rozbierac gb jeszcze raz? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Tak, źle założyłeś sprężynkę. Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 (edited) Co masz na mysli? krotsza polowa wkladalem w szkielet gb, chyba ze chodzi ci o sprezynke od tego ruchomego styku? Wyglada to tak chyba ze ta sprezyna co ''wystaje'' ten kawalek ma w cos wchodzic? ale bez aku normalnie sie cofa wszystko... Edited July 20, 2015 by AK-74 Quote Link to post Share on other sites
AK-74 Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 (edited) Chyba juz wiem w czym problem... :sciana: ta wystajaca czesc sprezyny ma nachodzic na spust a nie wystawac. Edited July 20, 2015 by AK-74 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts