danesz Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Czołem. Wertowałem forum - bezskutecznie. Zapytanie dotyczy kamizelek medyków - skoczków widoczynch na poniższym filmie. Sprawa dotyczy dwóch sztuk. Pierwsza 3:13, natomiast druga w 4:39 oraz 6:28. Wie ktoś cóż to i jest w stanie pomóc ? A oto link do filmu. ! BTW. Ktoś w Polsce interesuje się szeroko rozumianym reko lub chociaż stylizacją na tych medyków ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Byłą kiedyś ekipa która miała w profilu że skupiają się na CSAR. Wydaje mi się że użytkownik Mider był w tamtej ekipie. Ale jeśli jesteś zainteresowany samymi działaniami paramedycznymi to znajdziesz wielu medyków na forum. Co do kamizelek o których operatorów konkretnie Ci chodzi? Z prawej z lewej - opisz ich jakoś. Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Faktycznie. Moja wina iż nie doprecyzowałem. Pierwsza o którą mi chodzi, to kamizelka na grzbiecie jegomościa w piaskowej patrolówce, po lewej ( czas 3:12 ); Kolejna to kamizelka założona również przez ratownika z lewej w 4:39 sekundize filmu, oraz jedyną stojącą postać z 6:28. Co do ekipy CSAR z Warszawy. Niektórych widuję praktyznie na każdej strzelance na której jestem. Chciałbym jednakże usłyszeć jak jest poza mazowszem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Pytaj Kreta z Trójmiasta i Sylwka z Łodzi (nie wiem czy ten drugi ma tu jeszcze konto). Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Danesz, jak już założyłeś jeden wątek na temat PJów i ich sprzętu to go kontynuuj. http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/118398-pararescue-jumpers-oszpejowanie/ Kamizelki to chyba HPC z Paraclete (do niedawna MSA Paraclete a teraz PPE), dość popularne w tej formacji http://www.msafrontline.com/catalog/catalog501398.html Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 3:12 - nie jest to przypadkiem MMAC od Eagle'a? Kilka elementów konstrukcyjnych by na to wskazywało. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts