Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika pistoletu do 120zł

Recommended Posts

Dorzucając swoje trzy grosze powiem, że potrzebowałem klamki na boczniaka do bliskich celów. Automatycznie zatem wybór padł na GG i kupiłem produkt STTI. Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Z racji powyższego nie jest to replika z której będę dużo strzelał i ta w zupełności spełnia moje wymagania.

Zalet jest kilka. Możliwość regulacji podkręcenia kulki, realizowana śrubką nad komorą, niska gazo-żerność i dobra celność. Jestem bardzo mocno pod wrażeniem zasięgu tej Berettki, spokojne 30m skutecznego. Kulka leci szybko i mniej więcej po prostej. Biorąc pod uwagę długość lufy, jest wręcz rewelacyjnie. Za tę cenę nie spodziewałem się tej jakości (założenie było takie, żeby trafić w człowieka z 15-20m, a tu niespodzianka).

Minusem jest plastikowe body i niska waga, co prawdopodobnie oznacza niewielką trwałość. Ocenie za kilka miesięcy. Kulek do niej używam PJ 0.2 i nie miałem żadnego zacięcia. Jak napisano wyżej, pasuje praktycznie każdy GG dostępny na rynku. Dodatkowego maga też nie problem dostać.

Edited by Lookit

Używałem całą zeszłą zimę swojego egzemplarza, zarówno z magazynkiem na Greengas jak i na CO2. Zasięg zimą jest mniejszy o około 5 metrów, a poza tym replika spisywała się świetnie. Strzelałem z niej nawet podczas strzelanki, na której było -10 stopni.

@Lookit:

Polecam napisać recenzję jak postrzelasz z niej przez całą zimę, co będzie bardziej wymierne. Chyba, że masz tę replikę od dawna?

Na razie przebieg to jakieś 350-400 kulek, ale rzeczywiście mam ją stosunkowo od niedawna i opisuję ważnienia na chwile obecną. Trochę obawiam się wpływu zimy na gaz, zobaczymy.