Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Bateria Lipo do m4 w stock Pipe

Recommended Posts

Witam, proszę o pomoc w doborze dobrej baterii Lipo, która ma się mieścić w stock pipe mojej m4.

Prosiłbym również o uwzględnienie odpowiednich jej parametrów, do stockowego GB.

Bateria nie musi być tania, byleby była dostępna w PL.

Btw; czy można dopasować taki pakiet, który będzie uniwersalny do stockowego,

jak i lekko upgrade'niętego GB? Tak by nie było wiertarki na stockowych częściach,

a żeby płynnie pracowało na upgrade np do 450fps?

Pozdrawiam i proszę o odp.

To czego Ci trzeba to 7,4V o pojemności do około 1800mAh.

Chociażby przykład taki - http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17277__Turnigy_nano_tech_1200mah_2S_15_25C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html

Jeśli 11v to więcej niż 1200mAh tam raczej nie upchniesz, nie mam jednak pewności bo nie posiadam takiej kolby. Pakietów ze sklepów airsoftowych, rebrandowanych markami asg nie kupuj gdyż są droższe niż pakiety przeznaczone pod modelarstwo.

Na allegro Turnigy nano tech 7,4V 1200mAh nie dzielony jak ten z linka powyżej kupisz w granicach 40-60 złotych i powinien się pomieścić, co do większych pojemności to nie wiem. Każdy pakiet ma opisane wymiary, musisz sobie zmierzyć ile miejsca posiadasz w stock pipe i będziesz wiedział czego poszukiwać.

Edited by Fedajkin

Polecam rozejrzeć się w Twoim mieście za jakimś sklepem z modelami RC, bateriami i akcesoriami tego typu. Zaniesiesz im replike, pokażesz jakiego lipo Ci trzeba (gabarytowo) i coś pewnie dopasują. No i przede wszystkim będziesz mógł jakiegoś hobbyste wypytać o wszystkie plus i minusy oraz istotne wiadomości dotyczące Lipolka. C czyli wydajność prądowa, to ogólna ilość energii jaką może rozdysponować pakiet, pomnożona przez pojemność daje prąd, którym zasili układ. Przykład - 1.2Ah * 20C = 24 Ampery. Im więcej C tym lepiej, dzięki temu silnik dostaje więcej mocy i działa z pełną swoją wydajnością. W wypadku replik naszych 25C to adekwatna ilość na wszelkie kombinacje mocowe sprężyn i przełożeń. Z własnych doświadczeń 7,4V 1600mAh działała na sprężynie M140, 11V da tylko większą szybkostrzelność. Zazwyczaj im więcej C im większe napięcie (czy są dwa ogniwa czy trzy lub więcej) oraz im większe pojemności tym większe są pakiety. Dlatego zasugerowałem, że dużo więcej niż 7,4V 1800mAh pewnie Ci się tam nie wciśnie ale widziałem też pakiety 11V nie wiele większe niż duża zapalniczka.