karol5683 Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Witam, mam pewien problem z moją repliką a mianowicie CM.041B. Problem tkwi w tym ,że przy seryjce auto tłok nie wraca do poprzedniej pozycji. Chodzi o to ,że np. po wystrzale 10 kuleczek wraca do połowy przez co przy strzale kulki wylatują przez lufę lub lecą na 2 metry. Zdecyduję się chyba wysłać na gwarancję. Czy ktoś może spotkał się z tą repliką? Nie wiem czy można ją podkręcić w sensie dobrej funkcjonalności ,żeby nie było jakich "zacięć" czy coś. Jakaś szczerbinka, tłok, uszczelka? Jestem zielony w tym i gdy by ktoś miał jakiś link do takich tematów "tuning" to chętnie bym sobie poczytał. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Szczerbinka da najwięcej. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Witam, mam pewien problem z moją repliką a mianowicie CM.041B. Problem tkwi w tym ,że przy seryjce auto tłok nie wraca do poprzedniej pozycji. Chodzi o to ,że np. po wystrzale 10 kuleczek wraca do połowy przez co przy strzale kulki wylatują przez lufę lub lecą na 2 metry. Zdecyduję się chyba wysłać na gwarancję. Już Ci na chacie mówiłem, mogę powtórzyć jeśli to wymaga sytuacja. Po pierwsze, nie zadałeś sobie trudu w poszukaniu jakichkolwiek informacji na temat tej repliki. Po drugie, Twoja teoria jest jedną ze bzdurniejszych jakie słyszałem. Dlaczego? Poszukaj sobie. Nie, absolutnie nie, to wina tego, że tłok zostaje w tylnej pozycji... Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 Heh i tak to jest na forum, pytasz bo nie wiesz, nawet zapytałem czy ma ktoś jakieś stronki o tym. A przychodzi ktoś mi powiedzieć ,żeby sobie poszukał. Lepiej zostawić ten temat a nie pisać poszukaj sobie. Jaki jest w tym sens. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 "Szukajcie, a znajdziecie". Taki cytat powinien być widoczny przy rejestracji. O tej Twojej replice jest cały temat. Więc znajdź go sobie, wymień szczerbinkę i tyle. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/55804-cm041-mp5-cyma/ miłej lektury :biggrin: ps. na dole strony jest szukajka, która może ci pomoc w znalezieniu tego, czego szukasz Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 Czyli 3 posty są o tym aby szukać na forum. Nie da się obejść bez tego... Nadal nie wiem co zrobić. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Jezus Maria. Autentycznie... Obojętnie w której pozycji tłok się zatrzymuję. I tak zostanie naciągnięty do końca i zwolniony. Nastąpi kompresja i strzał. To nie wina tego. Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 No to jeśli nie tego. No to nie uważam ,że to wina tłoka. Czego wina może to być? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Od wszystkiego. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 zacząwszy od dziadowskiej amunicji i zasyfionej lufy przez zwichrowany kołnież gumki gu aż do głowicy tłoka. Sam tłok NA PEWNO NIE :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 Można poradzić jakoś na to w prosty sposób.? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Wysłać na gwarancję/wyrzucić przez okno. Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Ales Ty dowciapny. Prawie popuscilem :D A nie, jednak nie... Do autora - nie, nie da się w prosty sposób. Trzeba pogrzebac w bebechach pogrzebaczem. Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 No i kulturka Wiśnia ,dziękuje za odpowiedz. Takiej odpowiedzi chciałem się spodziewać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts