Specer Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Witam, jestem tu nowy. Posiadam g36 jg z adapterem do magów od m4. Zastanawiam się nad kupnem magazynków. Wahania mam między Boyi a MAG. Boyi: http://allegro.pl/metalowy-magazynek-mid-cap-m4-m16-boyi-i1985013847.html Mag: http://www.casg.pl/product-pol-185-Magazynek-do-M4-M16-plastykowy-100-kulek-.html Cena jest bardzo podobna w czy jakość wykonania też, pomijając że jeden to metal, a drugi to plastik. Czy mógł by się ktoś wypowiedzieć o użytkowaniu tych magów? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Paweł18 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Bierz metalowe na pewno bardziej Cię usatysfakcjonują niż plastik. Filozofii nie ma mid-cap jest trochę skomplikowany ale bez przesady serwisantem nie jesteś więc przyda Ci się tylko info, że magi trzeba smarować olejem silikonowym oraz nie zostawiaj i w spoczynku naładowanych. TYLE Osobiście wolę bardziej low-capy, jedynym ograniczeniem jest ich pojemność ale tym mniej tym gra jest dynamiczniejsza + duża bezawaryjność w przeciwieństwie do midów. Edited December 11, 2011 by Paweł18 Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Taka uwaga - nie mid cup, tylko mid cap. To nie jest średnia filiżanka, a Mid capacity czyli średnia pojemność. Co do magów - mam styczność z magami SRC, G&P, VFC, G&G, BOYI itp. i bojacze nie wypadają źle. Łatwo ściera się lakier, ale są dość wytrzymałe, a awaryjność jak awaryjność - SRC są o wiele gorsze. Sam planuję kupować bojacze, bo nie mam za wielu funduszy, a pasują do mojej emki i dobrze podają. Quote Link to post Share on other sites
Paweł18 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Sory! Zapomniałem się, dzięki za uwagę Edited December 11, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Specer Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 Czyli brać Boyi. Tylko jeszcze jedno, czy ktoś testował je w adapterze do g36 ? Albo czy ktoś porównywał je z MAG'ami co do grubości i szerokości ? Dzięki za odpowiedź. Pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
Qrchac Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Weź boye, metal to zawsze metal. Kolejnym plusem jest to, że łatwo je rozkręcić jeśli będziesz chciał je przeczyścić albo Ci się zatną, no i dzięki temu nie będziesz musiał ich zalewać silikonem przy formatowaniu. Jedyne na co trzeba przy nich uważać to, żeby nie zniszczyć wcięć do krzyżaka (nie pamiętam jak to prawidłowo się nazywa) w śrubach bo są delikatne - szczególnie, że jedna z nich z nich różni się od pozostałych i pasuje tylko w jedno miejsce (przytrzymuje zamknięcie komory maga i nie chodzi mi tutaj o tą torksową od obudowy). Edited December 11, 2011 by Qrchac Quote Link to post Share on other sites
Specer Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 A jak z kompatybilnością z adapterem do g36 ? Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Tylko pamiętaj że midy są wrażliwe na kulki z racji ułożenia kulek w magazynku i potrafią się często zacinać. Do adaptera na pewno będą pasować Edited December 11, 2011 by FlynN Quote Link to post Share on other sites
Specer Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 O kulki się nie martwię bo zawsze używam G&G albo MadBulli. Skoro będzie do adaptera pasować do biorę Mid-capy od Boyia. Dzięki wszystkim za wypowiedź. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Posiadam magazynki boyi i podaja nie najgorzej... Niestety sa zrobione z "gumowego"metalu.Wystarczy przycisnac magazynek i juz mamy w nim dziure.Ale nie martw sie,poczatki magazynkow w ostrej wersji m4 tez byly bardzo podobne. Wiec jesli nie zamierzasz rzucac nimi,albo przeladowywujac pozwolic,zeby spadaly na chodnik,beton,to powinny zdac egzamin. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Specer Posted December 12, 2011 Author Report Share Posted December 12, 2011 Jeszcze ostatnie pytanko, czy aby nasmarować ten magazynek, jest ta śrubka na dole co uwalnia sprężynę czy trzeba cały na pół rozbierać ? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Qrchac Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Ta na dole jest tylko do przytrzymywania maga w metalowym body. Wyciągnąć samą sprężynę możesz odkręcając jedną śrubę (przy samym otworze maga - to ta o której pisałem, że rożni się od pozostałych), ale żeby porządnie go nasmarować lepiej jest rozkręcić całkowicie i spokojnie przesmarować silikonem, bo wtedy możesz go ładnie i równomiernie rozprowadzić bez konieczności zalewania go całego od góry. Quote Link to post Share on other sites
Specer Posted December 12, 2011 Author Report Share Posted December 12, 2011 Ok dzięki już wszystko wiem. Co do smarowania to się z tobą zgodzę, ale zapytałem dla tego bo myślałem że nie ma tej "innej" śrubki, bo jakoś nie wyobrażał bym sobie wkładania sprężyny do przepołowionego maga ;p Dzięki za pomoc Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Posiadam magazynki boyi i podaja nie najgorzej... Niestety sa zrobione z "gumowego"metalu.Wystarczy przycisnac magazynek i juz mamy w nim dziure. Niezłą musisz mieć parę w łapach, ja mojego w tej właśnie chwili ściskam, przyciskam, a dziury nie ma. I nawet żadnego "gumowego metalu" nie ma, bo są stalowe :o Ale nie martw sie,poczatki magazynkow w ostrej wersji m4 tez byly bardzo podobne. Abstrahując od tego, że pierwsze słyszę, by były jakieś "początki magazynków do m4", gdyż M4 korzysta z magazynków zaprojektowanych wcześniej do M16, to nigdy nie słyszałem takich historyjek (ostre armijne magi do M16 są produkowane z aluminium, cywilne czasem z plastiku, te niemieckie do HK ze stali, jeśli dobrze kojarzę). Wiec jesli nie zamierzasz rzucac nimi,albo przeladowywujac pozwolic,zeby spadaly na chodnik,beton,to powinny zdac egzamin. Ups, ja tak robiłem, i nie wybuchły :o Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Podpiszę się pod tym co Lesio napisał. Podaje często dalekim rzutem. Przed złapaniem często się odbijają od drzewa/ścian/ziemi i nic im nie dolega :) Co do podawania kulek to w mojej emce działają najlepiej (mam jeszcze midy G&P i to jest porażka bo testowałem Biovale, Guardery, Madbulle i się zacinały). Co do współpracy z adapterem to Ci niestety nie podpowiem. Quote Link to post Share on other sites
Qrchac Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 A właśnie jeśli chodzi o adaptera to działa z nimi bez zarzutu - kumpel strzela się tak od dłuższego czasu i sobie chwali. No i mają jeszcze jeden wielki plus - nie ma problemu z formatowaniem jak bywa w innych magach. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 No z tą wrażliwością to kolega przesadził. Szybkie przeładowanie wiążące się z upadkiem maga na ziemię, ćwiczę choćby dla profilaktyki, i mag bojca, mimo... kilkusetnego upadku, nadal działa! :P Podawać podaje dobrze, od pół roku nie używam żadnych innych kulek niżeli G&G i z nimi współpracuje nader dobrze :) Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 (edited) Wow,to ja jak zwykle jakis wadliwy egzemplarz musze dostac... Po wczuciu sie w tactical reload (czy jakos tak)magazynek z pol metra spadl na ziemie (wtedy kucalem) i piekne wgniecenie. No nic, moze dokupie inny i zobacze. Przepraszam za wprowadzenie w blad - widac to tylko moj taki egzemplarz... Edited December 13, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts