Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam problem z silnikiem. Podłączam te 2 kabelki i poza gb kręci, a jak go włożę do gb to nawet nie ma żadnej reakcji i nie rusza.Pozdrawiam

ps. Używam batki Li-Po 7,4V PowerBean 1200mAh ale myślę ,że to nie ma nic do tego i wystarcza żeby kręcił.

Posted (edited)

Witam. Mam problem z silnikiem. Podłączam te 2 kabelki i poza gb kręci, a jak go włożę do gb to nawet nie ma żadnej reakcji i nie rusza.Pozdrawiam

ps. Używam batki Li-Po 7,4V PowerBean 1200mAh ale myślę ,że to nie ma nic do tego i wystarcza żeby kręcił.

Przyczyną może byc :

-złe podłączenie kabli - silnik kręci się w drugą stronę (na 99%)

- złe podkładkowanie

-wadliwa sprężyna

EDIT:

- ew. silnik Ci się spalił ...

Edited by Perski102
Posted

Możliwe, jest też, że śruba do regulacji położenia silnika jest za mocno dokręcona.

Off top: Udało mi się usunąć pogrubienie z podpisu. Musiałem zaktualizować przeglądarkę. Tylko nie rozumiem czemu miałem ten sam kłopot w 3 różnych przeglądarkach...

Posted

Co do kabli to na jednym kabelku mam normalnie blaszkę a na drugim nie mam tej blaszki i do tego bolca na silniku stykam po prostu.

"złe podłączenie kabli - silnik kręci się w drugą stronę (na 99%)"

Czyli jak to zrobić ?

Posted (edited)

Zębatki się ruszają. Włożyłem jeszcze raz było tak jakby się chciał rozpędzić i nic.

Może gdzieś jest przebicie . "Kable powinny byc zrobione porządnie" więc daj to komuś na serwis , kto się na tym zna .

offT : podobny przypadek był/jest u mnie .

EDIT : dokładnie , silnik mógł się spalic ( wyjęty kręci - założony już nie ) - u mnie to samo było z silnikiem ( "to są objawy że silnik się spalił" )

Edited by Perski102
Posted

Mam podobny problem jak autor tematu. Silnik pracuje po wyjęciu go z GB natomiast po włożeniu go z powrotem słychać próbę wykonania ruchu ale GB nie strzela. Najdziwniejsze w całym problemie jest to, że zdarza mu się działać poprawnie aczkolwiek po niedługim czasie wraca do stanu niestrzelania. Próbowałem regulacji śruby i niezależnie w jakim była położeniu efekt jest ten sam. Sprawdzałem na dwóch bateriach. Replika to CM.042A.

Jest ktoś w stanie pomóc?

Posted

Mam podobny problem jak autor tematu. Silnik pracuje po wyjęciu go z GB natomiast po włożeniu go z powrotem słychać próbę wykonania ruchu ale GB nie strzela. Najdziwniejsze w całym problemie jest to, że zdarza mu się działać poprawnie aczkolwiek po niedługim czasie wraca do stanu niestrzelania. Próbowałem regulacji śruby i niezależnie w jakim była położeniu efekt jest ten sam. Sprawdzałem na dwóch bateriach. Replika to CM.042A.

Jest ktoś w stanie pomóc?

A gearbox był rozkładany ?

Posted

Nic nie było ruszane. Właściwie świeżo kupiona replika. Przegląd zerowy przeszła, ale może akurat sklep trafił na moment w którym wszystko śmigało. Nie wiem jak to się dzieje, że raz potrafi działać a raz nie.