SzamanLJA Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Witam. Chcę zaczerpnąć wiadomości na temat tych butów. Aktualnie biegam w butach : Magnum Stealth II . Stoję przed zakupem tych właśnie. Co o nich sądzicie. Główne użytkowanie to tereny leśne piaszczyste. Podłoże twarde bardziej zurbanizowany też ale rzadziej. Mają być bardziej uniwersalne. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/118364-uniwersalne-buty-do-ok-450-zl/ http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/116984-czarny-buty-do-300zl/ Głównie ten pierwszy temat. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 (edited) Posiadam. Co prawda do tej pory chodziłem w nich bardzo krótko, ale wrażenia jak najbardziej pozytywne. Jakbyś bardzo chciał, to mogę wrzucić fotki. To tyle ja. A inni: Z tych wymienionych mogę polecić Bates Delta-8 - lekkie i wygodne. Co do systemu ICS, nie odczułem żeby jakoś wpływał na komfort noszenia. Zamek boczny - co kto lubi. Mam batesy tylko te droższe*, po 600 ze wszystkimi bajerami na raz i mimo, że mam je krótko- na razie nie zamienię na nic innego. Woda może się wlać jedynie górą, ciepło jest ale do wytrzymania, przyczepność rewelacja, wkładka antybakteryjna chyba działa bo stopa nie śmierdzi nawet po konkretnym marszu w konkretnej temperaturze. Zamek boczny- super wygodna sprawa. Lekkie wyjątkowo. Wkładka ICS- zbędny bajer bez wpływu na odczucia przy chodzeniu. System szybkiego sznurowania- przydaje się ale jak się ma zamek boczny to tylko używam go przy przesiadce ze spodni mundurowych (do butów) na spodnie wykładane na buty. Resztę przypadków obsługuję zamkiem. Sznurowadła średniej jakości a ciężko dobrać odpowiednie pasujące ALE zamek mam więc i mniej się przecierają. Skóra i szwy niezłej jakości. A teraz marudzimy: Ze wstawek nylonowych po czyszczeniu zaczynają wyłazić pojedyncze włókna i wugląda to jak mech. Ja to przystrzygłem choć sprzedawca radził mi przypalić lekko. Teraz mam spokój. Druga wada- butki były lekko asymetryczne tzn lewy inaczej układa mi się na stopie niż prawy i widzę to patrząc od góry (pewnie w magazynie się odgniotły różnie) ale oba są jednakowo wygodne. No i cena kolejną wadą. *różnią się bodajże tylko tym, że mają wszyte wstawki z gore Edited December 18, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Mam i chwalę acz w tej chwili czekam na wymianę na nowe- w jednym miejscu się minimalnie rozkleiły (na zgięciu w prawym bucie, po lewej stronie). Rozczarowało mnie to mocno ALE nie słyszałem o podobnym przypadku jak u mnie więc potraktuję to jako wypadek przy pracy w Chinach (mniej ryżu czy coś...). Całą resztę opisałem wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts